Mohlo by vás také zajímat: 10 věcí, které vám nesmí chybět na podzim v šatníku

Letošní hit je bezesporu červená ve všech podobách: od barev lesního ovoce po sytě oranžovou. Převažuje ovšem zářivě červená, ve které vás nikdo nepřehlédne a navíc vám dodá energii a zvedne náladu. Její výhodou je, že sluší blondýnám, brunetkám i zrzkám.

Překvapivé akcenty

Pokud si potrpíte spíš na chladnější odstíny, je pro vás připraveno oblečení a doplňky ve fialové nebo královsky modré. Další favoritky aktuální sezony představují hořčicová a odstíny zelené (od nejtmavší petrolejové, přes smaragdovou až po sytě trávovou).

Pokud nejste zvyklá na barevné outfity, zařaďte pro začátek alespoň topy a doplňky jako čepice, rukavice, šátky, šály nebo kabelky. Velmi efektně působí i kontrastní (jednobarevné i vzorované) punčocháče.

Umění kombinovat

Všeho moc škodí a víc než dvě výrazné barvy na jednom outfitu mohou vytvářet dojem, že se chystáte na karneval. Ideální je zacházet s nimi jako s kořením, neboli promyšleně dávkovat. Protože malinový kabátek náš šatník nepochybně osvěží, ale zároveň omezí možné kombinace. Takže buď ho zvolit jako radostnější alternativu k osvědčenému černému/šedému/tmavě modrému plášti, nebo radši investovat do svetříku či sukně.

Tip KAFE.cz:

Pokud si nejste jistá, jak vhodně kombinovat různé barvy, zkuste se pro začátek inspirovat harmonickými odstíny podzimního listí. S přírodními tóny hnědé, vínové či okrové rozhodně nešlápnete vedle.