Po letech

Pletená móda zažívala ohromný boom v osmdesátých a devadesátých letech minulého století, pak se po ní slehla zem. Dlouho byla na pokraji módních trendů. A pokud neměl svetr výrazné logo luxusní značky, byl spíš pro ostudu. Nyní se ale ve velkém vrací a znovu dobývá svět módy. Pletené návleky na nohy patří mezi chytré vychytávky, které osvěží i ten nejnudnější outfit a ochrání nohy před mrazem. Skvěle se kombinují s pohorkami i koženými polobotkami na podpatky a můžete je dokonce nasoukat do kozaček a nechat rošťácky vykukovat.

V teple

Už naše babičky říkávaly, že nejrychleji se prochladne od nohou. A je to pravda. Bosé ťapky jsou tím nejlepším "receptem" na angínu a tenké punčochy vás moc neochrání.

Návleky ocení hlavně ti, které trápí chladová kopřivka. Vyrážka není sice geneticky podmíněná, ale při dlouhodobém vystavení mrazu se kůže začne bránit. Ten, kdo alergií na zimu trpí, zřejmě užívá antihistaminika, aby její projevy zmírnil. Občasní pacienti se ale nemusí bát. Jedná se o stav, který je sice nepříjemný a osypka svědí a pálí, ale do dvou hodin většinou sama zmizí a nezanechá po sobě žádné stopy. Většinou ji vyvolají teploty těsně pod bodem mrazu a naplno se rozjede po přechodu do tepla, kdy pokožka zažije další extrémní šok.

Vyrob si sám

Návleky na nohy se dají běžně koupit v obchodech, ale pokud jste manuálně zruční, vyrobte si své vlastní a ozdobte je přesně tak, aby zapadly do vašeho stylu. Pohrajte si s barvami, se vzory nebo je ozdobte štrasem a dřevěnými knoflíky. Fantazii se meze nekladou.

V galerii najdete inspiraci, jak je nosit. A přesvědčíte se, že nohy v teple a pohodlí oceňují i celebrity jako herečka Emmy Rossum nebo modelka Gisele Bündchen.