Právě nyní, těsně před vypuknutím nového školního roku, je toto téma znovu aktuální. Kromě toho, že děti přes prázdniny obvykle překvapivě vyrostou a do některých osvědčených kousků z minulé sezony se už ani při dobré vůli nevejdou, se chtějí po prázdninách předvést spolužákům v nových super džínách nebo mikině.

Každý podle gusta

Současná dětská a teenagerská móda nabízí pestrou módní směsici a každý kluk i holka mají na výběr z nejrůznějších stylů. Pokud se nepřiklánějí k přílišnému rebelství či vyzývavosti, nechte jim klidně volnou ruku. Že se vám dítětem vybraná čepice zrovna dvakrát nepozdává a upřednostňujete jiný model? Pokud nechcete, aby si ji po zajití za roh domu přes třeskuté mrazy sundalo, respektujte jeho vkus... Nezapomeňte ani na sportovní aktivity, noční a spodní prádlo.

Když rostou jako z vody

Není od věci vybírat o nějakou tu velikost víc, kalhoty či rukávy se zpočátku bez problémů ohrnou, ovšem nic se nemá přehánět, pokud dítě bude v oblečení příliš "plavat", výsledek bude působit směšně.

Populární postavičky

Pro některé děti je velmi důležitá identifikace se svými hrdiny. Nic se nemá přehánět, ale pokud vaše dcera či syn touží po tričku s motivem oblíbené komiksové postavy, dopřejte jim ho.

Nudě vstup zakázán

Dětem sluší vše veselé, nebojte se originálních mixů barev a vzorů. Občas se objevují i prvky z "dospělácké" módy, které představují vítané osvěžení, pokud se tedy z dítěte netvoří strojená miniatura z přehlídkového mola.

Už při nákupech je dobré myslet na možnost kombinovatelnosti a především vrstvení, které je pro (pod)zimní období klíčové. Vaše ratolest se tak bude moct snadno přizpůsobovat pobytu venku, ve škole, náhlým změnám teplot atd.

Tip Kafe.cz:

Plánujte s předstihem a využijte co nejvíc nákupů oblečení, obuvi a dalších doplňků pro potomky (batohy apod.) ve slevách. Módní a relativně kvalitní zboží pro děti má v sortimentu i řada cenově dostupných značek.