Diskutujte: Už jste někdy využili služeb stylisty? Kolik finančních prostředků byste byli ochotni investovat do jeho rad?

Mohlo by vás také zajímat: Móda F&F speciál (1. díl): Na vlastní pěst

„Tato jarní sezona nabízí širokou barevnost a kousky rozmanitých střihů,“ přibližuje Martin Gruntorád současné trendy v oblékání. „Tmavým odstínům bych se vyhýbal nebo bych je případně odložil na zimní období. Barvy se ale musí kombinovat s citem, často se na mě klienti obracejí, abych jim v tom pomohl. Nemám klientelu zdaleka pouze mezi celebritami, obracejí se na mě i klienti z médií nebo úpěšní podnikatelé. Lidí, které jsem oblékal, je mnoho a doufám, že jich ještě víc přibude.“

V F&F si Martin Gruntorád pochvaloval především možnost vybrat outfity pro ženy všech proporcí. Rozdílnější úkol už totiž nemohl dostat. Katka je menší a velmi štíhlá, Jana měří 180 cm a křivky má výrazné. „K mému překvapení jsem na místě našel všechno, co jsem potřeboval, od obuvi až po náušnice. Modelky k mé práci přistupovaly pozitivně a vstřícně. Věřím, že na výsledku je to poznat.“

Model pro Katku

Proč Martin vybral právě tohle oblečení: Katce jsem vybral volnočasový out-fit v městském stylu. Využil jsem barevnější složení, aby vypadala jarně a cítila se pohodlně.

Co si o tom myslí Katka: Tenhle model mi naprosto sedl, jak stylem, tak i barevností. Mým velkým favoritem se staly červené kalhoty, které byly ale k mé smůle o dvě čísla větší a pokud by mi je Martin nebyl býval přikurtoval k tělu opaskem, určitě bych je někde na náměstí Republiky ztratila. Protože menší velikost v F&F už neměli, koupila jsem si podobné ještě ten večer, cestou z focení ve vedlejším butiku. Za velkou pecku považuji i tmavomodré sako, které jsem si už dlouho plánovala pořídit, takže jsem si ho pořídila :-)

Jak viděla Katku Jana: Především se mi líbí barevné kalhoty, které bych se sama nikdy neodvážila si navléknout. Ale Katce sluší, jsou naprostým hitem letošní sezony a dobře udělá, když se poohlédne ještě po dalších. Překvapilo mě, jak pěkná je bílá šálka – považovala bych ji za konzervativní prvek pro dámičku, ale v tomhle případě je úžasně svěží a bez ní by to vůbec nebylo ono.

Model pro Janu

Proč Martin vybral právě tohle oblečení: Také pro Janu jsem hledal oblečení na volný čas, tentokrát s akcentem elegance, který ji zjemňuje a podle mého názoru jí svědčí. Barevnost jsem volil decentní, převládá kombinace červené s černou, ale blůzka má vtip hlavně díky puntíkům.

Co si o tom myslí Jana: Musím říct, že mě Martin dokonale zaskočil. Vzít si červenou halenku s puntíky by mě nikdy ani ve snu nenapadlo. Také bych určitě volila přiléhavější model. Moc se mi ale líbily černé kalhoty, které jsem si rovnou na místě pořídila. Už prošly zatěžkávacím testem – jízdou v autobuse – a musím říct, že jsou z kvalitního materiálu. A není v nich horko. Přímo mě okouzlila sovička na krk. Takové vtipné detaily podle mě dodají ženě šmrnc.

Jak viděla Janu Katka: No, jak znám Janu, tak v tomhle modelu se asi dvakrát necítila. Je na ní asi malinko konzervativní, ona totiž miluje barvy a všelijaké šátky a cingrlátka, kterými se ráda zdobí. Za sebe můžu říct, že mě se model líbí, zelenou dávám tutově kalhotům a trendy sovímu přívěsku, topík bych ale volila jiný, popřípadě Janu vybavila ještě černým projmutým sakem.

Příště si prohlédněte, po kterých kouscích z té samé kolekce sáhnula Katčina maminka a jak Katka oblékla Janu.