Diskutujte: Dělá vám potíže vybrat si správné džíny?

Mohlo by vás také zajímat: Kabát(k)y pro každý den nebo Džínový fenomén

Rozdělili jsme proto ženy do čtyř kategorií – křivkaté, útlé, sportovní a baculaté – a přidali radu, které džíny jsou pro ten daný typ ženy nejvhodnější.

Křivkatá postava: Bokovky

Klasické »trubky« se k zaoblené ženské postavě nehodí.
Lepší možnost: Bokovky. Dají nejlépe vyniknout vašim nohám, které navíc prodlužují. Současně perfektně tvarují vaše proporce. Malé kapsičky vzadu zmenšují větší ženské pozadí.

Baculatá postava: Rovné džíny

Světlé seprané džíny nejsou pro baculky tím pravým ořechovým.
Lepší možnost: Rovné džíny tmavého odstínu, které nositelce uberou opticky až dva kilogramy. Boty stejné barvy pak prodlouží postavu. A nepodceňujte ani velikost tašky – nejlépe je zvolit střední velikost.

Sportovní postava: Klukovský střih

Sportovkyně mají silnější stehna a džíny tohoto střihu tento fakt dokonale zakryjí. Kalhoty se nosí o jedno nebo dvě čísla větší v kombinaci s úzce střiženým topem. S vysokým podpatkem je celkový dojem trochu ležérní, ale přesto velmi ženský.

KAFE.cz zjistilo:

Malá džínová abeceda

  • Baggy jeans - velmi široké, u rozkroku níže posazené nohavice s velkými zadními kapsami. Nosí se na bocích. Typické kalhoty pro skateboard a kolečkové brusle (viz rovněž cargo kalhoty).
  • Boot cut - džínový střih, který se od kolen mírně rozšiřuje. Původně jej nosili kovbojové, kteří si díky širším nohavicím mohli plátěné kalhoty přetáhnout přes obuv.
  • Boyfriend cut - ležérní střih kalhot pro ženy, který se zdá být trochu větší, vypadá, jako by si oblékly partnerovy džíny.
  • Cropped - módní džíny s délkou po kolena, o trochu kratší než capri střih.
  • Marlene styl - džínový střih s širokými nohavicemi a se záložkou nebo bez ní, ohrnovací v pase. Proslavila jej německá herečka Marlene Dietrich.
  • Skinny rifle - přiléhavé džíny, které se rovněž nazývají trubkové džíny.