Ležérnost vítězí

Děti jako dospělí?

Renomované značky kopírují oblečení pro děti zcela podle dopěláckého mustru. Kvalita, která se jednoduše udržuje, by měla stát na prvním místě. Kromě vrstveného vzhledu ne vždy jde o oblečení pro všední školní den.

Dětem a teenagerům se stále líbí úzké obepnuté tvary kalhot v dívčí i chlapecké módě. Jedná se především o džíny (třeba i s náprstníkem) nebo kamuflážový styl. Vedle nich se však objevují i širší street střihy. Šortky (třeba s ohrnutou nohavicí) jako alternativa k minisukním najdou uplatnění i na podzim. Prim v horních dílech hrají trička, tuniky a košile, bundy a kapucí a potiskem, kárem nebo vtipným detailem (obrázky, výšivkou, nýtky). Neutrální šedá a béžová se mixují s trávově zelenou, modrou a červenou. A kdo chce být skutečně „in“, vsadí na originální potisky nebo metalický vzhled.

Dětský svět doplňků

Od první třídy se do školy chodí s batohem, které musí mít především polstrovaná záda, pevné dno a zip, skvělé jsou reflexní prvky. Boční kapsy na suché zipy a kapsou, místo, vhodné na láhev, jsou bonusem navíc. Nosí se dobře obouvatelné kotníčkové boty, hlavně na šněrování, ovazování, přezky nebo suché zipy. Robustní holeňová obuv se bude mladým líbit. Holčičky milují – stejně jako jejich mámy – legíny. Až se ochladí, osvědčí se pletené doplňky, čepice, návleky a dlouhé šály, které lákají k "zachumlání".

Tip KAFE.cz

Nakupujte se svými dětmi, ale po vzájemném dialogu v rozumné úměře módnosti, značky a ceny.