Devadesátá léta byla pro nás přelomovou dobou. Najednou se otevřely hranice a my jsme se snažili okamžitě vypadat jako ti na západě nebo v Americe, chtěli jsme s nimi splynout, zapadnout do party. Takže letělo všechno, co se nosilo tam. Móda raných devadesátek byla asi tou nejpodivnější v novodobé historii. Odborníci se shodují, že devadesátky byly výjimečné v tom, že lidé nosili to, co jim neslušelo, co jim naopak velmi škodilo.

Pozůstatky socialismu se mísily s novinkami "kapitalismu" a kreace, které vznikaly, byly mnohdy skutečně bizarní. Pamatujete si třeba CD disky na krku, fialová saka, bílé ponožky v černých polobotkách? Podívejte se do galerie na kousky, které tenkrát byly top módními hity. Přiznejte se, měli jste tyto módní zhůvěřilosti také ve svém šatníku?

A pozor, nejzajímavější je, že se mnoho devadesátkových hitů zase vrací. Pořídit tak opět můžeme lesklé legíny, sametové gumičky, lacláče, manšestrové sukně, tenisky na platformě, brýle s kulatými obroučky, sponky do vlasů, kruhové náušnice, krátká saka, vycpávky, šaty nošené přes trička atd. V galerii toho najdete mnohem víc, podívejte se a zavzpomínejte.