Vzory

Kohoutí stopa se hlásila o pozornost už minulý rok, ale letos vrhla do obchodů se vší parádou. Není to ale zdaleka jediný vzor, který se dere dopředu. Zkuste i klasickou kostku v zeleném odstínu nebo divočinu z říše zvířat.

Sport

Sportovní oblečení stálo dlouho v pozadí a bylo určeno jen na svahy nebo pro dřinu v posilovně. Poslední roky se ale zahalilo do bláznivých vzorů a funkční materiál získává své místo i mezi oblečením na běžné nošení. Zkuste bundy nebo svetry s kapucou a ozdobnými zipy, které stojí na půli cesty mezi sportovním svrškem a nedbalou elegancí.

Obutí

Kozačky jsou dnes už téměř povinnou výbavou každé ženy. Černou klasiku ukliďte zpátky do skříně, do popředí se totiž hrnou vzory a netradiční barvy. Boty sahající nad kolena s hadím nebo krodýlím vzorem a boty v metalických barvách se třpytivým podpatkem stačí dopnit jednoduchými šaty v tlumených barvách.

Plast

Proti plastu se vedou horlivé diskuze a protesty, ale v módě našel tento rok uplatnění. Neprodyšný materiál není na oblečení vhodný, ale s doplňky si rozumí. Zkuste mohutné náhrdelníky nebo miniaturní kabelky a ledvinky. Stačí jeden výrazný kousek a o pozornost máte postaráno.

Český rybníček

Za hranicemi bývají ženy mnohem odvážnější, ale už i u nás se objevují první vlaštovky, které si s módou rozumí a nebojí se experimentů. Modelka Nikol Švantnerová si zamilovala tyl, Vendula Pizingerová ukázala, jak stylově nosit ledvinku, herečka Jana Plodková se proměnila v romantickou vílu, topmodelka Pavlína Němcová udělala parádu v midišatech. Milovnice módy Monika Marešová a Dara Rolins vsadily na zvířecí vzory a vyplatilo se. "Šelmí look" jim dodal šmrnc. Lekci stylu uštědřila i spisovatelka Radka Třeštíková, která soutěžila v tanečním pořadu StarDance. Džíny, svetr, nápaditá kabela a duhové boty vypadají hravě a pohodlně.

Na další vydařené módní pokusy se podívejte do galerie.