Módní trendy si v létě 2013 hrají s kontrasty grafického potisku, romantické touhy po dalekých krajích a neodolatelného lesku. Oblečení bude průhledné, límce zdobené a rukávy s volánky; ženské krky a výstřihy ozdobí jemné šperky. Ústředními módními tématy je průhlednost, pruhy, patchwork, volány a kovový lesk. Z hlediska barevných trendů by nemohla být móda léta roku 2013 pestřejší: futuristické metalické tóny, černá & bílá a la šedesátá léta a přírodní odstíny zelené a modré dominují módním molům přehlídek na Jaro / Léto po světě. Lesklé kovové tóny navíc působí vedle černé a bílé kontrastně a upoutají tak pozornost. Módní mola také zaplnily široké pruhy, k nimž se jako základní materiál perfektně hodí džínovina.

Nebojte se jasných odstínů

Lehkost, ženskost, jemnost na jedné straně, elegance a letní extravagance na straně druhé – to jsou dvě módní vlny, které se rozlévají celým světem módy, a ovlivňují tak i podoby kolekcí módní obuvi na sezonu Jaro / Léto 2013. V rámci letošních hitů vedou milované sportovní tenisky a elegantní a zároveň pohodlná obuv na nízké podešvi – k populárním balerínkám se přidávají klasické mokasíny.

Vysoko na žebříčku popularity ale stojí také lodičky, obuv s otevřenou špičkou, sandály a modely na klínovém podpatku. Klínové podpatky propůjčují modelům obrovskou variabilitu; nosí se podpatky korkové i lýkové, sportovní „skryté“ klínky zdobí sportovně-elegantní tenisky, na klínku jsou v nabídce i lodičky a polobotky. Nepostradatelné jsou ozdoby – dekorativní nýty, kovové aplikace a štrasové kamínky. Barevný módní mix sestávající z pastelových zmrzlinových a bonbonových tónů doplňují svítivé, syté a neonové barvy, které vnesou do všeho trochu rozruchu.

Nové trendy v módní obuvi:
• Neonové a duhové barvy: Na plný výkon to letos rozjedou nové neonové a duhové barvy – tato barevná terapie přijde po pošmourném zimním blues určitě vhod! Neon bude všude, ať už jako dominantní barva, nebo jako doplňující barevný akcent.
• Nýty, lesk & glamour: „Kovový“ trend je vždy provázen velkým množstvím nýtů – najdete je na obuvi, kabelkách i doplňcích! Chybět nebudou ani štrasové kamínky, hlavně když se všechno bude třpytit! A dobrý základ? Černá barva.
• Lodičky a otevřené špičky: První vlaštovky léta jsou bezesporu modely s otevřenou špičkou! Ta obzvlášť sedí sandálům & spol. Elegantní modely zajistí i těm z vás, které musejí být v kanceláři, trochu osvěžení v horkých dnech!
• Balerínky: Elegantní a pohodlné zároveň, to jsou nestárnoucí balerínky. Pastelové odstíny v kontrastu se svítivými barvami, výrazné detaily v podobě květů a mašlí, ale i nýtů rozzáří celé jaro i léto.
• Nízké podešve: Nízké podešve jsou dalším pokračováním programu „hlavně pohodlně“ – a nabídka je obrovská: ležérní sportovní obuv, dívčí balerínky, obuv v šik pánském stylu, jako jsou mokasíny a „nazouváky“…, ty musíte mít!
• Platformy: Život na vysoké noze si teď mohou dovolit všichni! Vysoké podpatky v kombinaci s výraznými platformami vyniknou ve výrazných barvách i krémových a tělových odstínech. Rockový styl dokreslí výrazné nýty.
• Zmrzlinové & pastelové barvy: I velmi jemné tóny mohou být absolutně nepřehlédnutelné! Přestože je intenzita těchto barev decentní, vejde se do nich vše – ženskost, elegance i romantika!
• Korek, lýko & spol.: Letní móda s sebou přináší také korkové a lýkové podešve a podpatky! Jsou přímo esencí toho, jak by měla vypadat letní obuv… jsou pohodlnými průvodci na každý den a perfektně se hodí k letním modelům. Představte si je třeba s lehkými letními šaty…
• Klínky pro všechny příležitosti: Vítězné tažení klínových podpatků není jednoduše k zastavení! Také první jarní vlaštovky, jako jsou lodičky a polobotky, vsadily na klínky…, nabízejí se v mnoha barevných odstínech, od zářivých barev až po pastelově jemné!
• Čas léta: Tady hraje prim minimalismus v tom nejlepším slova smyslu! V opravdu horkých dnech jistě oceníte římské sandály s jejich tenkými pásky, které jen tu a tam zakryjí vaše chodidla, ale nohám nechají dostatečnou volnost!

Zdůrazněte křivky

Nejoblíbenějším stylům letos vévodí opět elegantní i pohodlné balerínky. Není se tedy čemu divit, že i módní ikona Halle Berry si nad nimi povzdychne své obvyklé: „I love these shoes!“ Ke klasické černé barvě se tentokrát přidává mnoho tónů ze širokého barevného spektra, a tak budete mít na výběr balerínky ve výrazných zářivých barvách, stejně jako ve zmrzlinových či pastelových odstínech. Kdo má rád lesk a glamour styl, ten sáhne po zlatých balerínkách, které se perfektně hodí k letně opálené bronzové pleti!

Tip Kafe.cz:

Čištění bot je umění, které vás naučíme ovládat: prach a špínu odstraňte jednoduše omytím teplou vodou, robustnější kůži klidně můžete očistit kartáčkem. Nečistot na surové kůži se nejlépe zbavíte gumovým nebo brusným kartáčkem.