Jako na panenku

Půvabně a hravě působí tyto letní šaty s modrými květy a sukní do áčka, které velmi dobře zvýrazní ženskou siluetu. Tmavomodrý lakovaný pásek je jejich součástí, ale pěkně by působil i třeba červený.

Kam je vzít: S džínovou bundičkou budou skvělé na všední dny - třeba do práce či do školy. Hambu v nich ale neuděláte ani při slavnostních příležitostech, jako jsou svatby či promoce.

Pro koho se hodí: Kvůli svému dívčímu střihu jsou ideální pro mladou ženu, dovolit si je může ale i mladistvě vypadající, štíhlá pětatřicátnice.

Limetkově sexy

Vzdušné mini užijete zejména ve velkých letních vedrech. Látka je prodyšná a lehoučká, takže vás budou na těle příjemně chladit. Limetková barva je populární již několikátou sezonu a není divu. Působí svěže a vypadá báječně v kombinaci s černou či bílou.

Kam je vzít: Pokud máte neformální pracoviště a je opravdu vedro, oblečte je s černými sandály, černou kabelkou a sáčkem klidně i tam. Jinak se spíš hodí na víkend či večeři na břehu moře.

Pro koho se hodí: Ideálně pro štíhlou ženu s pěknýma nohama, rameny i pažemi.

Klasická elegance

Černé splývavé a dlouhé šaty jsou prostě klasikou, kterou by ve skříni měla mít každá žena nad 20 let. Jsou příjemné a ledasco skryjí.

Kam je vzít: Se zlatým páskem a stejně barevnými sandály v nich můžete vyrazit na večírek. S červeným sáčkem a pruhovanou kabelkou pak do práce či na nákupy. Jsou natolik univerzální, že v podstatě neexistuje příležitost, pro kterou by se nehodily. Při jejich nošení nezapomínejte na doplňky a buďte nápaditá.

Pro koho se hodí: Pro každou ženu od 20 do 80 let, bez ohledu na postavu.

Luxusní záležitost

Tyto překrásné šaty působí vintage dojmem s připomínkou 50. let. Zároveň je v nich ale i něco s příchutí Asie.

Kam je vzít: Hodí se pro všechny slavnostní příležitosti, ale bylo by škoda nevyužít je i pro všední dny. Boty a kabelka budou nejlépe ladit, když je zvolíte v neutrální béžové, případně v některé z barev, které jsou zastoupené ve vzoru květin.

Pro koho se hodí: Pro štíhlou dámu s pěknýma rukama, rameny a hrdým držením těla.

Dívčí rozmarnost

Džínové šaty s bílými puntíky a červeným lemováním na pásku jsou jedním slovem půvabné. Působí něžně a laškovně zároveň. Pozor ale na příliš "divoké" doplňky, výsledný efekt by pak mohl vyznít infantilně.

Kam je vzít: Do školy, do práce, na rodinnou oslavu i na nákupy s kamarádkou. Při výběru doplňků bude ideální bílá nebo červená barva.

Pro koho se hodí: Pro mladou dívku či zralejší ženu, která s mladistvými prvky v módě umí správně zacházet.

Malované pouzdrovky

Pouzdrové šaty by měla mít každá dospělá žena. Vypadají elegantně, hezky zvýrazní siluetu a většinou příliš nepodléhají módním trendům (ve skříni přetrvají roky). Většinou je vlastníme v jednobarevném provedení a právě proto nás zaujaly tyto "krásky" jakoby malované od Muchy.

Kam je vzít: Na zahradní party či jinou neformální slavnostní příležitost. Kvůli krátké sukni nejsou příliš vhodné do zaměstnání ani např. na svatbu.

Pro koho se hodí: Pro ženu se štíhlou postavou a štíhlýma nohama.

Nesmrtelná krajka

Krajka je krásná, elegantní, nadčasová a ke všemu posledních pár let opravdu v kurzu. Když se k tomu spojí s pouzdrovým střihem šatů s rukávkem a sukní v délce pod kolena, vznikne opravdový klenot.

Kam je vzít: Svatby, promoce, večírky a zahradní slavnosti.

Pro koho se hodí: Pro každou ženu, která má vkus a ví, co je kvalita.

Vzdušné a chladivé

Překrásné dlouhé letní šaty na špagátová raminka prostě ve vaší prázdninové výbavě nesmí chybět. Tyhle v tónech meruňkové a světle modré působí romanticky a budou slušet každé ženě, která se právě za romantičku považuje.

Kam je vzít: K moři, na procházku po pláži, při lenošení na zahradě, na nákupy.

Pro koho se hodí: Pro ženu, která má ráda pohodlí a jemnost zároveň.

Květinová louka

Šaty lehoučné jako okvětní lístek vlčího máku. Tak přesně takový je tento model vhodný pro horké letní dny. Mátová barva ještě umocňuje jejich chladivý efekt.

Kam je vzít: Podobné šaty jistě oceníte na dovolená u moře, kde je můžete nosit na snídani, večeři i na pláž. Pokud by vám přišly přeci jen trochu krátké, můžete pod ně obléci legíny a použít je jako tuniku.

Pro koho se hodí: Pro dámu, která miluje lehoučké materiály a květinové vzory.

Antická bohyně

Jemné a vzdušné karamelové šaty v délce ke kotníkům a s nápadným zlatým obojkem kolem krku z vás rázem vyčarují bohyni z Olympu.

Kam je vzít: Na romantickou letní večeři nebo na večírek.

Pro koho se hodí: Pro ženu, která má ráda klasiku s prvky luxusu.

Mohlo by vás také zajímat: Horké letní trendy 2014 nebo Maxi délka vede