Při rozhodování o tetování vás potrápí dvě základní otázky. Co a kam? Motiv záleží na vás, co je vám blízké nebo na co si chcete uchovat vzpomínku. Ani místo na těle nepodceňujte, jsou partie, které podléhají působení času nebo fyziologickým změnám, a tak by se mohl ze smajlíka snadno stát Joker.

Místo

Potetovaná lopatka, hruď nebo pásek kolem paže už jsou naštěstí pasé. Momentálně jsou in místa, kde působí malé tetování nenápadně a maximálně přirozeně. Jedním z nich je ušní boltec nebo dobře ukrytý prostor těsně za uchem. V případě, že nechcete dávat svoje tajemství na odiv, rozpustíte vlasy a nikdo se to nedozví.

Nosí se ikonky nebo znázornění květin, zvířat a znaků. Složitý obrázek by doslova zabil jedinečnost místa. Květinové vzory, od lotosu po snítky levandule, znamení horoskopu, významná data i jednoduché obrázky zvířat, která nesměle vykukují zpoza ucha, patří mezi nejoblíbenější motivy. Vybírejte tak, aby obrázek vystihl postoj k životu a reflektoval vaše hodnoty.

Bolest

Tisíckrát položená otázka nemá jednoznačnou odpověď. Každý má práh bolesti jinde, a tak co je pro jednoho šimrání, druhý přežije jen se slzami v očích. Ale ano, tetování za uchem patří k nejbolestivějším na těle. Nespočet vpichů do tenké kůže, která těsně přiléhá na kost a je protkána spoustou nervových zakončení, nepatří k nejpříjemnější.

Za krásu a originalitu se platí penězi i slzami. Ale máte-li za ušima, jste sexy a nepřehlédnutelní.