Desatero pro stylové muže

Muži se zpravidla v módních trendech moc neorientují. Připravili jsme proto shrnutí nejdůležitějších trendů ve formě přehledného desatera. Letní hostina 2010 pro muže každého věku je připravena a „fresh“ koktejl? Ten si už namíchejte podle vlastního gusta!

  1. Je třeba správně oddělovat byznys, městský či víkendový styl, nově vyznívá jemný balanc mezi klasikou a sportovností.
  2. Letní obleky mají saka s kratší siluetou a úzkou fazonou. Kalhoty mají převážně štíhlé nohavice. Vedle sytě šedé se významně uplatňuje také modrá.
  3. Nadále dominuje evergreen každé sezony, džíny, tentokrát s vintage vzhledem, ve všech odstínech modré.
  4. Trendy barvy pro muže: pro univerzální ležérní styl se také nabízejí báječné fialové a kávové tóny, nový je odstín „campari“, světle zelená a gejzír modrých tónů.
  5. Velkým hitem jsou lehké pletáže, cardigany, nadále oblíbený „véčkový“ střih… Polotrička s límečkem mají často dlouhý rukáv a prim na nich hrají proužky.
  6. Sportovní a volnočasové oblečení se inspiruje pólem, golfem, jachtingem a motoristickými sporty. Proto se často objevují výšivky, vlaječky, tištěná loga, emblémy…
  7. Univerzálně využitelné jsou jednoduché letecké a motorkářské bundy – s mnoha funkčními prvky.
  8. Muži rychle vzali „za své“ nízké a elegantní sneakers (botasky), lehké mokasíny s bílou podešví a zavazováním na tkaničky nebo plátěné kozačky.
  9. Košile z příjemného materiálu jsou elegantnější alternativou k všudypřítomným tričkám.
  10. Nezapomínejte ani na doplňky – hodinky, tašky, rukavice, ponožky a kabely.

Tip KAFE.cz

Vrstvení se meze nekladou: cool je lehká košile pod trikem s límečkem, nebo 2 polotrička přes sebe. Pro správný efekt je třeba ukázat konce rukávů či lem spodního oděvu. Nebojte se nezvyklých kombinací vzorů!