Teploty klesají a dámský šatník potemněl. Barevné šaty vyměnily ženy za kabát v tónech šedé a černé boty po kotníky. Když už se některá odváže, ováže si kolem krku barevnou šálu. Ale tam většinou módní experimenty končí. Je škoda, že téměř půl roku, kdy se klepete zimou, nerozzáříte den hravou módou. Stačí teplé punčochy a správné obutí.

Délka

Podzim a zimu má většina žen, pokud už na šaty vůbec pomyslí, spojené s pleteninou. Šaty těsně kopírující křivky jsou ideální, ale ne zdaleka jedinou možností.

Šatovky už dávno nejsou módou jen pro studentky. Se správně zvoleným střihem a materiálem je vynosíte i v pokročilém věku. Trendy manšestr, pevná džínovina i nestárnoucí káro patří k hitům letošní sezóny. S kozačkami nad kolena, tmavým rolákem a vlněným kabátem budou vypadat skvěle.

Lehoučké šaty do půli lýtek hrající všemi barvami doplňte silnými punčochami, křivákem nebo jednoduchým péřovým kabátem a nekonečnou šálou. Nezapomínejte na pravidla, která vyrovnají tělesnou siluetu a neudělají z vás na pohled neforemnou krabici. O co víc nahoře, o to uberte dole. A naopak.

Nohy v teple

Čím víc teploty klesají k bodu mrazu, tím víc tepla si nohy žádají. S plátěnými teniskami byste si zadělaly na vleklé zdravotní potíže. Pro kombinace s lehkými šaty se skvěle hodí kožené kozačky nebo semišové boty do půlky stehen, robotky s výrazným šněrováním, polobotky s ovčím kožíškem i elegantní kotníkové botky. Říká se, že člověk by si měl barevnou věc pořídit ve chvíli, kdy vlastní totožnou v unvierzální černé. Neomezujte se a vsaďte na barvy podzimu. Tmavě fialová, bordó, hořčicová, rezavá, hnědá a temná zelená patří mezi trendy letošní sezóny.

Věrnými společnicemi budou během zimních měsíců i teplé punčochy. Nebojte se bláznivých odstínů ani výrazných vzorů. Květiny, abstrakce, nebo síťky doladí váš outfit k dokonalosti.

Ať neofoukne

To, že vytáhnete ze skříně letní kousky, neznamená, abyste nebrala mrazivé teploty v potaz. Zaměřte se na doplňky. Klobouky se širokou krempou z pravé vlny, palčáky s beránkem, stylový štuclík, pletené návleky na lýtka a šály z merina nebo alpaky oceníte.

Nahlédněte do bohaté galerie a inspirujte se nápaditými outfity.