Návrháři se již několik sezón vracejí k módě minulých dob, nejinak je tomu i letos. Nyní si vybrali prvky ze 40. a 50. let. Inspirovali se siluetou X, to je široká sukně či kalhoty, úzký pas a široká, rovná ramena.

Z let 30. pánský styl, tj. kostýmy pánského střihu. Oblečení vypadá, že je o dvě čísla větší, protože si ho žena vypůjčila od partnera. Modely mají prvky pánského střihu, tj, patky na kapsách, véčkový výstřih na saku s klopami, manžety…

Z 80.let si vypůjčili „mrkváče“ (lichotivějšího střihu), kalhoty ke kotníkům a kombinézy.
Ralph Lauren zašel se svojí představou kalhot na léto ´09 ještě dál a dal jim podobu širokých tureckých kalhot, tento styl podtrhl ještě turbanem na hlavě modelek.

Safari neboli dandy styl představuje oblečení nejen do přírody – krátké šortky s kapsami, manžetami, saka s dvouřadovým zapínáním, opět s množstvím kapes. Odborníkem na dandy styl se stala letos značka Gucci, Hermes.

Romantickou, odlehčenou část letošních trendů tvoří šaty, které našly inspiraci v 70. letech.
Žena je zahalena do splývavých širokých, vzorovaných šatů a la hippie, anebo do rovných šatů, u kterých je podmínkou, že látka je zdobně řasená. Délka sukní na tento rok se pohybuje ve třech podobách – maxi, mini a do půli stehen.

P.S.: První víkend v dubnu (3. - 5. 4.) se koná v pražské Karlin Hall, Thámova 14, prezentace nezávislé módní tvorby CODE MODE, jejíž součástí bude prodejní výstava a módní přehlídky. Podrobnosti na www.codemode.cz. Přijďte se inspirovat, popřípadě i nakupovat…La fashion zde bude mít přehlídku i prodejní stánek , těším se na vás :-)

Autorka vlastní oděvní značku La fashion – www.lafashion.cz