Vedle sebe tentokrát soupeří o vaši pozornost etno (indické i africké) a také opulentní a viditelný glamour styl… Právě doplňky dodají vašemu cool vzhledu velmi podstatnou tečku.

Šály a šátky

Těší se stále obrovské oblibě, jsou různých rozměrů (bavlněné i šifonové, nejvíc hedvábné) i tzv. palestinské, s třásněmi, působí na na outfitech jako oživení. Ty potištěné fantazijními motivy se vracejí také k tradičním kořenům, třeba k batice. In je spojení korálové s modrou, military khaki s růžovou nebo odstíny koření.

  • Velkým námětem pro letní měsíce zůstává šátek stočený do turbanu, který vypadá velmi atraktivně. Nejvíc ale boduje šátek jednoduše složený a přehozený na vázačku (nebo kravatku) na krku.

Boty

Hitem jsou tzv. gladiátorské s ovinutím pásků až k nártu, nízké baleríny a také vysoký tenký podpatek (klínek). K dobrému tónu patří už zase mít „dřeváky“ a na čas cestování lehké „indiánské“ mokasíny. Horkým dnům sluší lehké tenisky, bílé, barevné, potištěné vzorem nebo espadrilly. To vše z plastu, kůže, semiše či textilu. Barvy: neutrální i černé, se zdobením zlatým kovem, a to nejen na nártu.

Brýle

Stačí si jen vybrat: ty s výraznými „kukadly“ obrouček, nebo pilotky, s tvarem kapky, které se do módy dostávají opakovaně. Kulaté i hranaté obruby jsou nově „obrovské“ a široké. Za hit se považuje maxitvar spolu se žíháním obrouček, odkoukaných od šelem.

Tašky

Lehké jako sen, váčky, psaníčka, ale i obrovské tašky přes rameno, do kterých se vejdou poklady na celý den. Pro zcela současnou ženu je v mnoha navíc prostor na notebook. Vedle přírodních barev se ke slovu dostávají i modré tóny. Z detailů se často objevuje ražená kresba kůže, zipy, ozdobné copánky a třásně. Na venkově užijete také otevřený košík, na cestách zase ledvinku, která začíná být „pohodlně“ veliká… Zastoupit ji může kabelka s delším držadlem, která zavěšená po „pošťácku“ je nejen módní, ale také pro privátní obsah bezpečná. Na pláž se hodí zase textilní kabela, vzorovaná, která ochotně spolyká všechny podstatné věci k moři nebo k rybníku.

Pásky a opasky

Aktuální jsou z replik potisků exotických zvířat – s nýty a nápadnými sponami. Nechybí na nich ani vsazené kameny. Přibývají také tenké pásky, které se nosily v 70. letech minulého století.

Bižuterie

Jako senzační námět si našla lidový ornament, nosí se masivní, výrazné tvary, závěsy nejen na kovu, ale na stužce, ověšené ponejvíc dřevěnými korálky či s kovovými ověsky.

Kromě velkorysých tvarů se ženám líbí filigránské řetízky a ozdoby pro štěstí a kožené náhrdelníky. Přepychově vypadají několikařadé masivní perlové náhrdelníky, štras, zlato a polodrahokameny. Luxusně působí také krokodýlí, hadí a pštrosí kůže – třeba na náramcích.

Tip KAFE.cz

Další „doplňkové" možnosti

  • Aranžované textilní květiny
  • Brože ve tvaru hvězdy
  • Korálkové indiánské čelenky
  • Samodržící lesklé (barevné) punčochy s krajkovým lemem
  • Klobouky a čepice