Narodila se jako Lara Catherina nizozemské matce a anglickému otci v městě Geldrop v Nizozemsku (1983). Poprvé ji objevil vyhledávač modelek v pařížském metru, když jí bylo třináct, v patnácti se účastnila soutěže Elite Model. I když s agenturou Elite podepsala smlouvu, obecně známou se stala až v posledních letech.

  • Vlastně se karta v její prospěch obrátila, až když v roce 2006 zahájila módní přehlídku haute couture modelového domu Givenchy (angažmá získala i pro další sezony).

Na svůj čas si počkala

Pak nastala rovnou celá lavina příležitostí, po exkluzivní nabídce od Louise Vuittona následovaly značky Chanel, Lanvin, Miu Miu, Fendi, MaxMara, Prada, Anna Sui, Marc Jacobs, Stella McCartney, Zac Posen, Balmain, Celine, Hermes, Jean Paul Gaultier, Dolce & Gabbana, Karl Lagerfeld nebo Victoria's Secret.

  • Lara se stala oblíbenou modelkou Calvina Kleina (džíny i dekorativní kosmetika), Versace i Giorgia Armaniho.

Na pomyslnou osmitisícovku modelingu ji vedla cesta přes tituly a fotoeditorialy nejproslulejších časopiseckých módních „biblí“: Vogue, Interview, Harper's Bazaar nebo kultovní i-D. Opakovaně se dostala do výběru krásek pro kalendář Pirelli, kde se naplno projevila „globalizace“ modelingové branže: pózovala vedle modelek z Kanady, Brazílie, Holandska, Polska i Itálie. Poslední dobou se tedy dáma, jejíž příjmení znamená v angličtině „kámen“, vyhřívá na výsluní zájmu. Už se zdá skoro nemožné, že si na počátku kariéry při vstupu na molo pro sebe opakovala: „Jen neupadnout!“

Lara, tvrdá jako kámen…

Lara si v současnosti svou pozici jedné z nejžádanějších modelek světa pevně drží, částečně svým sebevědomím, a také díky provokativním fotografiím, kde se nebojí odhalit své tělo (Playboy).

  • Nepatří k vychrtlým modelkám, pyšní se poměrně plnými tvary, má oblé rty, bílou pleť a nožku Popelky.

KAFE.cz zjistilo

Podobně jako u Madonny, Vanessy Paradis nebo čerstvě vylíhnuté Georginy May Jagger, je jejím poznávacím znamením mezera mezi předními zuby, za kterou se rozhodně nestydí. Naopak, mezi pootevřenými rudými ústy vypadá tahle vada na kráse ohromně sexy. A potom, Laře nahrává i současný aktuální retrostyl krásných blondýn…

Provdaná a vyléčená?

Její jedinečný vzhled hodnotí esa ze světa módy, například designér Marc Jacobs: „Chtěli jsme moderní, kultovní, sexy krásku, a tou je Lara Stone…“ Šéfredaktorka Anna Wintour přidala: „Vogue vždycky podporoval zdravě vypadající modelky, a bude tomu i nadále. A já doufám, že úspěch Lary přetrvá, navzdory tomu, že se její vzhled vymyká současným pravidlům - a že bude inspirovat módní průmysl k přehodnocení svého aktuálního nastavení.“

Lara, podle Karla Lagerfeda „holka okamžiku“, patří ke znamení obdivuhodných Kozorohů, disciplinovaných, odhodlaných na sobě stále víc pracovat. Lara cvičí každé ráno pilates, pak se věnuje silovému tréninku – a nakonec odpočívá v sauně. Je pravda, že na čas propadla démonu alkoholu.

  • Na vlastní svatbě (2010) si už ovšem nedopřála ani šampaňské, pouze způsobně pojídala praženou kukuřici.

Dokonalý pár

Nynější slavný manželský pár Laru a Davida seznámila během jedné koncertní show herečka Sadie Frost – a výtečný herec David Walliams, známý ze seriálu Malá Velká Británie, požádal slečnu Laru o ruku. Provdala se vloni v bělostných krajkových šatech od módního návrháře Riccarda Tisciho. Mezi svatebními hosty nechyběli Elton John, Geri Halliwell, Noel Gallagher nebo Tom Ford. David Williams a Lara Stone alias Bardotka platí – po boku Sienny Miller a Jude Lawa či manželů Beckhamovýchza nejstylovější dvojici současnosti.