Různé typy, různá délka

Mladé holky a mladé ženy si jistě oblíbí docela krátké kalhoty s několika záložkami u pasu, s manžetou nebo i bez ní. Vypadají sexy podobně jako ty nejkratší minisukně. V našem šatníku by letos neměl chybět skutečný hit, uzký typ kalhot, skinny typ, s délkou nad kotníky (alespoň pět centimetrů nad ně), s výraznými barvami - jistě oživí jakékoliv oblečení. Ale pozor, světlé tóny nekompromisně odhalí jakýkoliv nedostatek postavy, výrazná barva je daleko bližší kompromisu.

Pyžamové kalhoty se zužují směrem dolů, od měkce zpracovaného sedu a pasu, který se uvolňuje nejen záhyby, někdy také gumou. Se zajímavým potiskem si s nimi můžete vyšlápnout i do společnosti. Samozřejmě, že ležérně dál vypadají střízlivé rovně střižené chinos kalhoty, třeba v khaki nebo oranžových odstínech. Alternativou, která má vyšlápnuto na hit, je typ, ponejvíc populární ze 70. let minulého století, zvonové kalhoty (jejich nohavice se ponejvíc mírně rozšiřují od kolen směrem dolů). Tyhle staronové „zvonáče“ dokáží zvýšit celkový dojem z vaší siluety, chce to ale dobrý výběr obuvi.

Už spíše menšinové, co se popularity týče, jsou harémové, jodphurské kalhoty s nízko posazeným sedem, působí dost nekonvenčně – a vy si musíte pohrát s celým vyzněním outfitu, od horního dílu po doplňky. Tento typ oblečení souvisí často také s celkovým životním stylem.

A co džíny?

Všechny už uvedené typy obsahují letošní kolekce designérské nabídky džínových kalhot, které vypadají mnohem elegantněji než v posledních sezonách. Klasika v současné chvíli vítězí nad novinkovou extravagancí.

Denim se zdá letos ještě modřejší než kdykoliv v historických desetiletích – ale kromě něj vybírat můžete také z pestré nabídky novinkově žhavých odstínů: třeba khaki, hořčicové nebo červené.

Kromě rovných a zúžených nohavic jsou in i zvonové, při nedostatečné délce kalhot se nebudete cítit komfortně. Stejně jako v době hippie pasují jedinečně ke zvonovým kalhotám boty na klínku. A pokud se pyšníte úzkými boky, můžete si dokonce dovolit střih „vyboulený“ na hýždích spolu s ohrnutím nohavic. Zaručí vám mladistvý chlapecký a zároveň sexy vzhled.

Tip Kafe.cz

Majitelky štíhlých kotníků volí správně zkrácené zúžené (ohrnuté) kalhoty ve výrazné barvě. Pokud k nim obujete střevíčky na podpatku, budete vypadat na sto procent úchvatně, dost možná víc sexy než v minisukni.