Diskutujte: Jsou vašimi favority právě kabáty, nebo spíš bundy?

Mohlo by vás také zajímat: Oblečení na hory nebo Módní ikona: Anna Geislerová

Zvykejte si na docela jinak zaplněné štendry s novinkovými kolekcemi. Najdete na nich ponejvíc „hybridy“, modely, poučené v některém z desetiletí minulého století, povýšené a dotvarované současným designérem do jara 2012. Hybridní kabátky skutečně letí. Podobně, jako se v obuvi mísí detaily modelů tenisek s elegantními lodičkami, se u kabátků objeví třeba také náznak pilotní bundy, drobnost z dufflecoatu, i detail uniformy. Přiléhavé střihy i zahalující velkolepé formy jsou také „in“ – takže máte skutečně nad čím přemýšlet.

Válka barev

Pro letošní jaro povládne křiklavý vodopád: modrá, červená (ve všech odstínech) a šťavnatá zelená. Střihově se líbí zkrácené kabany (původně námořnické kabáty) nejdelší nad kolena, s dvouřadovým zapínáním. Střih ponejvíc s klopami je hodně minimalistický, největší ozdobou je jejich barevný „výkřik“.

Trendy střihy

Dál zůstávají také parky bez podšívky, se šňůrkovým zavazováním v pase i na spodním díle – na nich se objeví safari zelená a hnědá, ty dokáží dokonale zklidnit horečku silných barev. Tyto lehoučké kabátky jsou často lemovány kůží nebo imitací a jejich poněkud obnošený vzhled ještě zvyšuje jejich atraktivitu.

Druhá kůže

Luxusními kousky jsou modely z jemné kůže, barevně ponejvíc v hranicích barev země. S klopami i stojáčkem, zajímavými knoflíky a štíhlejší vázačkou jsou především v délce umírněné minisukně. A kousek sukně z kabátku klidně vykukuje. Kožené bundy jsou stálice každé sezony, tentokrát mají zvýrazněná ramena – prošitím, vrstvením – kromě štepů na nich dělají velkou – a praktickou parádu zipy. Líbí se v koňakovém nálevu a také v červené…

Tip KAFE.cz pro muže

Krátké kabany a bundy - to jsou linie, ve kterých má ženská i mužská móda hodně společného. A pro tuhle sezonu jim, především v městském stylu, svítí zelená.