Už jsme se smířili s větší ležérností dětských modelů, s tím, že děti vypadají dost často jako dospělí „přes kopírák“.

V letní výbavě rovnou do školy

Když zavolá školní zvonek prázdninově bronzové opálené děti do školy, nastal náš čas využít části letní výzbroje: třeba zkrácené džínové kalhoty nebo módně vzhůru ohrnuté nohavice dlouhých nohavic, které vmžiku zakryjí, že dítě zase o pěkných pár centimentrů povyrostlo.

Stejně tak jako barevné crocsy a další boty z moderních ekotechnologií nám dají potřebný čas, abychom se rozhlédli po nabídce trhu a srovnali si ceny. Stejnou službu nám udělají šněrovací kotníčkové tenisky.

Podzimní aktuální trendy

Jasnými hity jsou nadále obepnuté světle modré džíny do pasu i malinko pod něj, denimové bundy a také košile na druky i knoflíky. A když jsem u věčných a vděčných džín, parádu vám udělá kluk i holčička v džínách v kombinaci s krátkou vestičkou – ta neodolatelně vypadá třeba s bílou košilkou. Především pro mladé dámy jsou určené elastické legíny. Dětem bez rozdílu věku a pohlaví se stále líbí příjemné mikiny s klokánkem nebo jen kapsami, jistě přivítají také kapuci na stahování v lemu, dlouhá trička, košile či halenky s prodlouženou délkou. Pokrývky hlavy se nosí všemožné, pletené čepice, i textilní se štíkem, na krk patří teplé šály a také šátky „arafat“. Látkové batohy jsou často potištěné, motivy vždy odpovídají věku vašeho dítěte – od figurek z pohádkového světa až ke grafitti stylu.

Hvězdy a pruhy nebo nýty?

Na podzim budou in bonbonové i zářivě neonové odstíny. Ale nejen ty – na bundách (péřově měkkých i parkách s četnými kapsami) nebo na svetrech má převládat černá. Zelená na oblečení značí ne „military“, ale „eko“ vzhled. Z aktuálních vzorů jsou kromě bloků pruhů, kostek a hvězd tady také vlajkové motivy.

Nejen fandění během hokejových zápasů se mohou stát vhodnou příležitosti pro propagaci naší červenomodrobílé zástavy nebo jiných evropských nebo zámořských standart. Z dalších zajímavých detailů si především teenageři vybírají detaily z nýtů, které oblečení lemují nebo vytváří légu, která nahrazuje dávné vyžehlené puky na kalhotách.

Tip KAFE.cz

  • Pro kluka: Pokud chcete chlapecké oblečení ozvláštnit, přidejte ke košili pletený nebo látkový motýlek nebo kravatu. A malý dandy je tu.
  • Pro holčičku: „Uhlazenou“ sukni se sklady zkombinujte s barevným páskem a legínami. Spolu s oblíbeným svetrem se „narodí“ aktuální model.