Někteří návrháři si představují oblékání pro tuto sezonu v duchu sofistikovaného minimalismu, jiní dávají přednost odvážně opulentním modelům. Přesně takové jsou i použité materiál, které reflektují diktát módy. To dokazuje bohatý sortiment společnosti Par Excellence patřící k nejznámějším dovozcům látek na český trh. Kolekci aktuálních materiálů pro Par Excellence doplněné šperky Zdeny Zingopi předvádí známá herečka Ivana Chýlková.

Královský brokát

Brokát je překrásná a velice atraktivní látka. Vyrábí se z přírodního hedvábí a je tkaná žakárovou technikou, která umožňuje vyrobit velkoplošné vazebně vzorované tkaniny. Často jsou protkávané stříbrnými nebo zlatými nitěmi. Látka pak vytváří nádherné barevné kompozice tón v tónu. Brokát se dostal do Evropy již ve 13. století pravděpodobně z východní Asie.

Volání divočiny

Extravagantní vzory z Blízkého východu, indické vyšívání nebo květinové i grafické vzory – to vše bude v nadcházející sezoně trendy. Připomínkou léta v chladných dnech mohou být vzory inspirované flórou - od asijských vzorů až po barokní květinové detaily, od tištěných až po vyšívané. Nejrůznější materiály obohacují krystaly, flitry, perly, spony a aplikace ze sametu, kůže či krajky. Čím extrémnější, tím lepší.