Pokud se i vám tento styl holek z plakátu líbí, neváhejte a zkuste si ho někdy vzít na sebe. Udělejte to ale správně a abyste měla přehled, vezeme to pěkně popořádku, od hlavy s kremrolemi, až ke kubánským patám.

Účes základ dámy

Jedna z nejdůležitějších součástí každé pin-upky jsou její vlasy. Ať už blond, černé, hnědé, zrzavé, nebo klidně jakkoli extravagantně barevné, holky, které milují pin-up si češou různé kremrole, victory rolls (dvě kremrole naproti sobě, které vytváří rolky, které trochu připomínají růžky), zbožňují vlny a vlnky a hlavně různé doplňky do vlasů od různých mašlí až po šátky, které si do vlasů mohou různě vplétat, nebo mít jen zavázané okolo hlavy. Fantazii se meze nekladou. Důležité ale je, aby byl účes vždy co možná nejdokonalejší a uhlazený.

Make-up = když už, tak pořádně

Pin-upku bez make-upu prostě nepotkáte. Těžko by si dala práci s česáním a k tomu se nenalíčila. K tomuto stylu patří pořádné linky, kterým se říká cat eye, tedy kočičí líčení. Linky s dlouhým černým špičatým camfourkem jsou ozdobou každého oka, je ovšem potřeba vědět, který typ linek sluší zrovna vašemu oku. Neodmyslitelná součást je také rudá rtěnka, která by v ideálním případě měla být neslíbatelná, aby pin-upka neumazala své šaty ani své kamarádky, se kterými se vítá samozřejmě polibky na tvář.

To nejdůležitější = šaty

Co vlastně dělá pin-upku pin-upkou jsou rozhodně šaty. Nemusí jít pouze o šaty jako takové, zkrátka oblečení. Povolené jsou i kalhoty s vysokým pasem, ať už dlouhé cigaretové džíny, à la námořnické, kraťasy, nebo třeba tříčtvrteční, hlavně vysoký pas. Šaty pro změnu mohou být upnuté, s kolovou, půlkolovou, nebo čtvrtkolovou sukní. Co si budeme povídat, kolová se při tanci točí nejlépe. S delkotem, ke krku, a zavázání za krk, s krátkým rukávem, dlouhým, nebo na ramínka. Oblíbený motiv jsou zejména různé puntíky, vlaštovky, námořnické vzory a spoustu dalšího. Fantazii se meze nekladou. Šaty můžete v dnešní době koupit v různých obchodech, anebo si raději nechat ušít na míru přesně podle svých představ.

A pod šaty?

Když se taková pin-upka zatočí, zcela určitě uvidíte spodničku, která dělá u sukní a šatů bohatý efekt. U spodniček se většinou volí neutrální černá, či bílá barva, není to ale nutné. Pokud si spodničku budete kupovat, můžete popustit uzdu fantazii a koupit si naopak nějakou velmi kontrastní. Spodnička, nikdy, nikdy, nikdy, nikdy, nikdy, nikdy nesmí vykukovat zpod šatů. Opravdu důrazné a důležité NIKDY. Ani o píď. Když se v šedesátkách náhodou stalo, že dámě vykoukla spodnička, bylo to naprosté módní faux pas, kolegyně ji většinou upozornily větou ve smyslu "ehm... sněží ti zespoda" a dáma se okamžitě běžela upravit na toaletu. Prostě spodnička od slova spodní. Kalhotky taky nenosíte přes džíny.
Když se podíváme pod spodničku, u pravé pin-up lady bychom měli narazit také na podvazkový pás a punčochy. I to neodmyslitelně patří k šedesátým létům. Nejen, že podvazky jsou zkrátka krásné a jsou ozdobou každé ženy, ale jsou i praktické. Nehrozí s nimi totiž žádné zapaření, jako v případě klasických punčocháčů.

Když už jsme u podvazků...

...tak u nich chvilku zůstaneme. Často se totiž stává, že se ženy bojí nosit podvazkové pásy, protože vlastně pořádně neví jak. Podvazkový pás se nosí POD kalhotkami (čistě z praktických důvodů, když jdete na záchod, nemusíte si odepínat všechny podvazky), ačkoli na různých přehlídkách to bývá naopak. To není chyba, jen čistě esteticky vypadají podvazky lépe nahoře. Praxe ale velí jinak. Když si budete vybírat podvazkový pás, určitě volte ten se šesti a více pásky a pevnými kovovými velvetami. Zapomeňte na konfekci jako je New Yorker či H&M a raději zainvestuje do pořádného podvazkového pásu třeba značky Riwaa Nerona, nebo podobné firmy, která se na podvazkové pásy specializuje. Podvazkový pás není záležitost na pár hodin, musí vám sedět a musíte se v něm cítit pohodlně. Také pozor, aby jste ho neměla na bocích. Pás od slova pas, nosí se přímo v pase.

Punčochy a punčošky

Budete-li mít podvazkový pás, musíte si na něj něco připnout a tím něčím jsou punčochy. Můžete volit silonové, které jsou průžné anebo méně pružný nylon. Nylonky jsou již předtvarované na patu a lýtko a musíte u nich trefit správnou velikost. Punčochy se na podvazkový pás zapínají tak, že jako první se zapne zadní velveta, poté přední a až poté boční. U punčoch je potřeba vždy vědět správnou velikost, aby se vám horní lem nezařezával do stehen a netvořil vám na nich valy, které nejsou moc vzhledné a ve finále ani zdravé. Punčochy můžete nosit černé, tělové, vzorované, se švem, či švem a kubánskou patou. Zkrátka jak jen chcete.

Na moje obutí je spolehnutí

A poslední, avšak neméně důležitá věc jsou boty. Co by to bylo za pin-upku bez správných bot. Pin-upky nosí většinou lodičky s uzavřenou špičkou. Ať už lesklé, nebo matné, ale pokud máte silonky, bylo by ohromné faux pas, aby vám z otevřené špičky koukaly silonky. To se prostě nedělá. V dnešní rozvolněné době se ale už může téměř vše, takže je možné jít ven i bez silonek, v sandálkách, pozor ale, aby boty pin-upky byly vždy vyleštěné a pokud možno na podpatku.

Život je o detailech, na co ještě nezapomenout

Přijmete-li tohle všechno za své, bude z vás skvělá pin-upka. Stále existuje ale pár drobností, na které je potřeba dbát. Jedním z nich jsou nehty. Samozřejmě čím delší, tím lepší. Ať už chcete nosit červené, nebo třeba s nějakým zdobením, vždy si hlídejte, abyste neměla oloupaný lak a rtěnku na zubech. Kabelku volte vždy v barvě k botám, doplňky korespondující s oblečením a pokud bundu, tak zase stylovou. Džísku s výšivkou, koženou pro divošky, anebo sako pro romantické dámy. Inu... teď už je z vás dokonalá pin-upka, nahodit vlnu, rtěnku na pusu, do kabelky lak na vlasy a hurá roztáčet sukně na nějaký rock'n'roll.