Je známo, že při běžném používání se některé vlastnosti obuvi postupně ztrácejí. Každým krokem vyvíjíte na nohu tlak, který se rovná trojnásobku vaší váhy. Při došlapu dochází ke stlačení mezipodešve, podrážka časem ztrácí razanci, takže nárazy už nejsou tak odtlumeny a nohy vás bolí. Časem nemá ani svršek „sílu“ zajišťovat stabilitu chodidla. V obnošené obuvi prostě a jednoduše nohy trpí. Přitom si zaslouží to nejlepší: ráno první vstávají, celý den vás nosí a poslední „jdou spát“. Vyberte jim „chytré“ a elegantní boty, které vás budou navigovat městskými ulicemi a přinesou nové prožitky i při outdoorových aktivitách v přírodě. Tou nejlepší volbou jsou spolehlivé, lehké a prodyšné modely KEEN, které na první pohled od všech ostatních odlišuje patentovaný okop. Jsou vyrobeny z přírodních a recyklovaných materiálů, využívají důmyslné technologie a mají nápaditý outdoorový design. Převážná část modelů KEEN je určena pro pohodlnou chůzi ve městě, rekreační trailrunning i náročnější sportovní aktivity. Až si některý z modelů obujete, nebudete chtít jiné.

  • Nemyslete si, že můžete nosit rok co rok stejnou velikost bot. Tvar nohou se věkem mění
  • Při zkoušení bot mějte oblečené punčochy nebo ponožky podobné těm, které budete v dané obuvi nosit.
  • Vyzkoušejte si obě boty, ne jen jednu. Všichni lidé mají jednu nohu trochu větší než druhou.
  • Zkuste, jestli můžete pohybovat prsty. V prstech nesmíte nikdy mít pocit stísněnosti a tlaku.
  • Bota by měla být v oblasti bříšek pod prsty přiměřeně pružná a snadno ohebná.
  • Správně padnoucí boty musí při chůzi dobře sedět. Neočekávejte, že se natáhnou.
  • Nemá smysl nosit funkční oblečení a značkové soupravy, když máte boty neznámého výrobce, neurčité značky a původu. Nohy si zaslouží ten nejvyšší komfort.

Novinky z jarní kolekce pro rok 2010

Pro ženy – model MIDORI
Nový model boty vyrobené s maximálním respektem k životnímu prostředí. Vzdušná lehká bota ideální pro cestování pro všechny milovníky originality, kterým není lhostejný stav životního prostředí.

Pro děti – model CORONADO PRINT
Nové dětské nízké boty vyrobené s respektem k životnímu prostředí. Svršek boty z přírodního plátna opatřený tištěným vzorem, očka na tkaničky z recyklovaného hliníku, podrážka z přírodní gumy. To vše dělá z této stylové tenisky unikátní botu, která šetří nejen životní prostředí, ale především zdraví dětských nohou.

Pro muže – model CORONADO SLIP – ON
Nový model městské 100% veganské obuvi. KEEN přijal výzvu a přichází s novým řešením osvědčených stylových městských tenisek. Coronado Slip-On má svršek z přírodního plátna, vložku vyrobenou ze směsi recyklovaného PU a korku pokrytou přírodním plátnem, Díky všem použitým materiálům jsou tyto nové tenisky neuvěřitelně lehké a pohodlné.