Problém vyřešen!

Skoro každá žena má slabost pro boty. A je jedno, jestli jí do botníku přibydou sándálky na podpatku, mokasíny, balerínky, žabky, kozačky nebo sněhule. Jedny by vám ale chybět neměly - bílé tenisky. Je s podivem, že něco tak fádního a uniformního může dobýt svět módy a držet se na vrcholu už několik sezon. A na odchod to rozhodně nevypadá. Fakt, že se hodí téměř ke všemu, neocení jen ženy, ale i jejich protějšky. Muži si z vás konečně přestanou utahovat a protáčet oči. Bude vám totiž stačit jen jeden pár!

Nepraktické

Mohlo by se zdát, že bílé obutí nemá ve světě módy konkurenci a směle válcuje své "protivníky". Jednu vadu na kráse přeci jen mají. Jsou jako mucholapka na nečistoty, odřeniny a zažranou špínu. Stačí pár kroků pískem, neopatrný krok a zakopnutí nebo procházka v dešti a pohroma je na světě. Zatímco na barevných botách se dá pokulhávající kondice dobře maskovat, u bílých je to jen marná snaha. Plátěnky se dají vyčistit a párkrát i vyprat, ale kožené bačkůrky mohou jít rovnou za duhový most. Okopané a špinavé boty jsou totiž to nejhorší, co si na své nožky můžete vzít. Pak už nepomůže ani cenovka a luxusní značka.

Opravdu ke všemu?

Ano! Bílá barva je mnohem univerzálenější než černá. Působí nenápadně a nevytváří dojem čertovských kopyt. Samozřejmě ale záleží na typu obuvi. Jinak budou vypadat obyčejné plátěnky, jinak kožené oxfordky nebo robustní "ugly shoes".

Džíny a bílé tílko představují klasiku, kterou bílé boty dotáhnou k dokonalosti. Není to ale zdaleka jediná kombinace, pro kterou jsou takové boty stvořené. Stejně dobře si rozumí s plisovanou sukní, cigaretovými kalhotami nad kotníky nebo barevným kostýmkem. A pokud nevěříte, inspirujte se v naší bohaté galerii, kde nasajete jedinečný styl módních blogerek a celebrit, které na bílé ťapky nedají dopustit.