Ať už jdete nakupovat jen z čiré radosti, nebo je cíl vaší „mise“ předem jasný, krásná móda, plná military stylu, pelerín, kostek, květů i barokní inspirace je vám k dispozici v širokém spektru nabídky. Vybírejte, je z čeho, novinek je celá řada… Inspiraci můžete načerpat v některém z jedenácti nejžhavějších trendů pro letošní podzim a zimu.

Desatero módních přikázání

  1. Na džínovém oblečení je trendy barevná kombinace z americké vlajky, in je nadále oprání i ošoupání, střihově se jedná především o obepnuté nohavice.
  2. Minisukně z úpletu i látky jsou doplněné barevnými punčochami. In jsou ovšem také široké sukně se záhyby…
  3. Trička, především proužkovaná, se stávají základní součástí oděvu – nosí se pod blejzry i svetry. Ideální věc pro vrstvené oblečení. Vedle nich se nadále i v současné sezoně prosazují delší tuniky, které dobře pomohou „vylepšit“ vaši postavu.
  4. Mikina s kapucí patří nejen ke studentskému (college) vzhledu.
  5. Halenky s delším střihem, límcem či vázačkou – se nosí především pod blejzry. Módním detailem jsou četné záhyby a rýšky, výšivky a také fiží a též velké špičaté límce, retro ze 70. let minulého století. Džínové košile nosí jak ženy, tak muži – materiál musí být vždy příjemně měkký na dotek.
  1. Krátké kožené bundy – jsou nejen černé, ale zářivě barevné. Aktuální jsou zase legendární „pilotky“, se všitým beránkem a kožešinovým límcem.
  2. Obuv na vysokém podpatku (běžné jsou tužkové podpatky nebo klínky až deseticentimetrové) se zdobenými nárty – kameny či proplétáním… Jsou k mání barevné (smaragdové i malinové) i v klasických neutrálních odstínech.
  3. Nadkolenky, holeňové návleky a také vzorované punčochové kalhoty (nejen jednobarevné, ale i s káry, zvířecím potiskem nebo také krajkovým vzorem).
  4. Dotek kožešiny – na dřevorubecké vestě, kabelce, límci kabátu – vlastně kdekoliv. Záleží na vašem rozhodnutí, zda půjde o pravou kožešinu nebo její dokonalou imitaci.
  5. Asymetrický střih – na pletených „svetrokabátech“, sukních nebo také tunikách. V pleteninách musíte být pěkně „zachumlaná“, jako by vám oblečení bylo nejméně o číslo větší.

Extra tip KAFE.cz

Kalhoty z pružného materiálu, které připomínají legíny, zahřejí a mají bezpočet využití. Nejtrendovější jsou černé a kožené.