1. Malá prsa

Pokud vás příroda příliš neobdařila bujnými vnadami, zvolte dvojdílné plavky s vyztuženou podprsenkou typu push-up, která prsa vytvaruje a zvětší. Opticky budou vaše ňadra vypadat výraznější i v plavkách s bohatým vzorem na horním dílu, anebo s příčnými pruhy.

2. Velká prsa

Máte opačný problém? Pak na push-upky zapomeňte! Zvolte takové plavky, které mají vrchní díl bez vycpání, ale s kosticemi. Velmi praktické jsou i jednodílné plavky. Pozornost se snažte odvést na spodní díl, horní proto volte raději bez ozdob a aplikací, naopak na spodní části si výraznější zdobení klidně dopřejte. Rozhodně vás nezklame klasická černá. Nikdy nenoste plavky bez ramínek, protože nedrží tvar prsou a mohou vám lehce sklouznout.

3. Větší pozadí

Pokud vás trápí větší pozadí, snažte se upoutat pozornost na dekolt. Dolní díl by měl být v tmavší barvě než horní. Ideální je proto tmavě modrá, anebo černá. V případě většího pozadí velmi dobře vypadají plavky s nohavičkami. Můžete vyzkoušet i některý z modelů plavek se sukněmi.

4. Široké boky

Podobně jako u většího pozadí i v případě širších boků je dobré odvést pozornost na dekolt. Vyberte si pestrou vzorovanou podprsenku, ale kalhotky raději méně barevné. Velmi dobře vypadá spodní jednobarevný díl s tmavšími bočními vsadkami, který široké boky opticky zeštíhlí.

5. Žádný pas

U žen s chlapeckými postavami a nevýrazným pasem velice dobře vypadají plavky s ramínky za krk, stejně jako nižší kalhotky s výraznějšími detaily. Vyjímat se budou i v jednodílných plavkách se šikmými kontrastními pruhy.

6. Větší bříško

Větší bříško je problémem většiny žen, a to i velmi štíhlých. V tom případě zvolte vyšší kalhotky s výraznějšími švy, ideální jsou i jednodílné plavky se zpevněným předním dílem či stále oblíbenější tankini (někdy se uvádí i tankiny), které zakryjí břišní partie.