Jak udržet ve vztahu tu správnou jiskru a vášeň? Stačí jen dělat věci dohromady. Takové aktivity vám pomohou upevnit vztah. Společné zájmy totiž vztah upevňují a nedovolují, aby mezi pár vstupovaly problémy.

Sportujte společně

Věděly jste, že cvičením posilníte svaly, srdce a také vztah? Určitě existuje mnoho jiných způsobů, jak trávit volný čas s partnerem, od romantické večeře přes zahraniční pobyt až po mazlení v posteli. Ale sportem dokážete utužit zároveň své zdraví i vztah a ještě navíc strávíte společně čas kvalitně a můžete se podporovat, pokud jste si letos jako předsevzetí dali změnu životního stylu.

Výhody cvičení s partnerem:

  • bezpečnost
  • spousta času stráveného společně
  • motivace a podpora
  • rozvíjení společného zájmu, respektu a rovnováhy ve vztahu
  • cvičení produkuje endorfiny a vy se pak ve vztahu cítíte mnohem šťastnější

Vyzkoušejte: partnerskou jógu, tanec, bojové umění, lezectví, badminton, plavání, lyžování/snowboardování nebo jogging

Relaxujte a odpočívejte

Odpočinek je pro naše tělo velmi důležitý. Díky němu můžeme zregenerovat nejen náš organismus, ale také vztah. Čas strávený společnou relaxací totiž vztah uklidní, zintenzivní a partnery velmi sblíží. Navíc má velmi pozitivní vliv na lidské zdraví a působí proti depresím, které by mohly mít na vztah negativní dopad.

Vyzkoušejte: párovou masáž, parní lázeň, solnou jeskyni, polárium nebo wellness pobyt zaměřený na romantiku a relaxaci

Tip Kafe.cz:

  • Naučte se relaxační celotělovou masáž sami. Na internetu můžete zakoupit několik DVD, jak se masáž naučit, nebo najít na serveru youtube.com videa se stejným zaměřením. Své umění můžete zkoušet na sobě navzájem. Nebo se přihlaste do masérského kurzu pro páry. Nejen, že se budete bavit, ale máte také skvělý valentýnský dárek.

Bavte se jen vy dva

Znáte to pořekadlo „kdo si hraje, nezlobí“? Ve vztahu platí rozhodně dvojnásob. Proč lidé odcházejí z manželství nebo partnerství? Podle různých výzkumů je nejčastěji uváděným důvodem, a to až v 65 %, hlavním důvodem stereotyp. A tak ho narušte! Nejlépe zábavou.

Čím se můžete bavit doma:

  • společným vařením: zkuste kulinářský kurz, naučíte se nejen základy, ale také exotické speciality, které si pak můžete společně večer doma vychutnávat. Pamatujete na film Sex ve městě, kdy Samantha pokryla celé své nahé tělo doma připraveným sushi?
  • hraním deskových či karetních her: na trhu je spousta her pro páry a většina z nich je s podtitulem „pro dospělé“. A to by přeci mohla být zábava, ne? A pokud nemáte hlídání pro děti, můžete se zabavit jako rodina.
  • skládáním puzzlí: originálním dárkem mohou být puzzle s vaším obrázkem či obrázkem celé rodiny.
  • vylepšením domova: vykliďte nepořádek, vylepšete vzhled svého domova. Spolupráce pomůže vytvořit společný, bezpečný a příjemný životní prostor, který bude přesně odpovídat vašemu společnému stylu i vkusu.
  • pořádáním večírků či filmových večerů: jste společenští, ale z klidu domova se vám moc nechce? Přesto se chcete stýkat s kamarády, nebo si užít filmový maratón? To všechno můžete i z domova. Při sledování filmů z půjčovny si můžete dokonce udělat i vlastní piknik, sice v obýváku, ale s dobrým jídlem a vínem.
  • sestavením plánů, čeho chcete společně dosáhnout: víte, o čem sní váš partner? A ví to on o vás? Společně si sedněte a naplánujte věci, které chcete v životě stihnout.

Kafe.cz říká:

  • Jsou také aktivity, které jako pár můžete uskutečnit mimo domov. Mimo jiné zmíníme třeba: hru zvanou geocaching aneb tzv. lovení pokladů, při ní se zabavíte nejen vy dva, ale bavit bude i vaše děti; bowling, návštěvu muzeí, národních galerií nebo jiných památek, protože co je lepšího než objevování s partnerem; nebo skvělý rockový koncert, který vám připomene, že život ještě neskončil.