1. Protože ho pořád milujete

Podvedl vás a vám se zhroutil svět. Nikdy jste ho už nechtěla vidět, ale jakmile jste vychladla, zjistila jste, že ho pořád milujete a nechcete ho ztratit. A tak jste začala bojovat. Důvod, že chcete vztah zachránit proto, že vám na druhém stále záleží, i když z jeho strany si nejste jistá, patří asi k těm nejčastějším.

Tip KAFE.cz: Dejte mu najevo, že ho milujete. Lehké naznačování nepomůže, mužům to musíte říct rovnou. Udělejte mu radost něčím, co má rád, běžte si spolu sednout do oblíbené restaurace a řekněte mu, že si přejete dát věci do pořádku.

2. Protože se dobře znáte

Za ty roky, co jste s ním, ho znáte jako málokoho. Představa, že vztah skončí a vy budete muset od začátku poznávat někoho jiného, vás děsí. A to také může být důvod, proč nechcete skončit – i když váš vztah se zdá být v troskách.

Tip KAFE.cz: Udělejte něco, abyste váš vztah oživila. Vy ho znáte a nejlíp víte, po čem touží. Říká se, že láska prochází žaludkem, a tak to můžete zkusit přes dobré jídlo – a něco netradičního v posteli. Překvapte ho nějakou sexy pomůckou, kterou musíte oba vyzkoušet!

3. Protože vám bylo spolu dobře

Zažili jste spolu spoustu pěkných chvil. Nechcete, aby z nich zůstaly jen vzpomínky. Je vám spolu fajn. Když si představíte vztah s někým jiným, nejste si jistá, zda by byl také tak pohodový, jako býval ten váš. A to je důvod, proč se vám ho končit nechce.

Tip KAFE.cz: Zkuste do vztahu znovu vrátit pohodu. Zamyslete se nad okamžiky, kdy jste se oba cítili nejlíp, a zorganizujte něco, co by staré dobré časy připomnělo. Třeba si díky tomu partner uvědomí, že také nechce přijít o krásné okamžiky s vámi a začne se snažit.

4. Protože je skvělý v posteli

Lepšího milence jste v posteli neměla. I když jste partnerů vystřídala víc, s žádným jste nezažila takový orgasmus jako se svým současným přítelem. Milenec je skvělý a ví, co na vás platí. A vám je líto o něj přijít, protože takového druhého už potkat nemusíte.

Tip KAFE.cz: V posteli vám to sice klape, ale to není všechno. Pokud to jinde vázne, zkuste na vztahu zapracovat. Vyrazte do přírody, jeďte na dovolenou, věnujte se jen sami sobě.

5. Protože jste s ním zažila to, co s nikým předtím

Myslela jste si, že máte ideální vztah, jenomže ten najednou přestává fungovat. Přitom máte tolik společných zážitků, jaké jste nikdy předtím nepoznala. Spoustu věcí jste spolu zažili poprvé a víte, že na ně nikdy nezapomenete. Nechce se vám měnit a netoužíte žít po boku někoho jiného. A to je dost velký důvod, proč se nerozcházet.

Tip KAFE.cz: Jaký zážitek z vašich společných byl ten největší? Prožijte ho ještě jednou! Krásné okamžiky jsou od toho, aby se opakovaly.

Statistika nakonec

Věděli jste, že:

  • 12 % vztahů se rozchází po roce.
  • 21 % párů se rozejde po třech letech pevného svazku.
  • 42 % párů soudí, že příčinou odcizení byl pro ně příchod potomka.