Diskutujte: Jak posilujete žár v ložnici vy? Napište nám svoje tipy!

Mohlo by vás také zajímat: Vy a partner: Co máte v sexu a líbání úplně jinak nebo 10 důvodů, proč s námi partner nespí

Pochopitelně neznáme vaši osobní situaci. Jinak živo je ve vaší ložnici, pokud jste na začátku vztahu, jinak možná po několika letech manželství. Některé páry stále rozdmýchávají touhu, další možná tak trochu podcenily, co odliv hormonů zamilovanosti způsobí. Ať už patříte do kterékoliv skupiny, následující méně obvyklé příjemně „neslušné“ návrhy by vám mohly zpestřit nebo vrátit do života sex.

Choďte na procházky

Myslíte, že začínáme radou pro důchodce? Německý lékař Jürgen Zulley z univerzity v Řezně tvrdí, že problému s chutí na sex předejdete, když se vydáte ven. „Nevadí, že je pošmourno a nevlídno. Nemusí zrovna svítit slunce. Už pouhá půlhodina na sporém denním světle udělá s vaším libidem divy. Touha se aktivuje.“

Začněte už po ránu

Zahajte smyslné hrátky už ráno, vyveďte partnera z míry. Pošlete mu do práce nečekanou erotickou SMS nebo email, pošeptejte v koupelně znepokojující plán na večer, vyprávějte svůj poslední erotický sen. Fantazii se meze nekladou.

Opatřete si hračky

Na tom není vůbec nic špatného, jen jste tuhle možnost třeba ještě spolu neprobírali. Není potřeba zdůrazňovat, že pokud chcete dosáhnout spokojenosti v sexuálním životě, musíte spolu především komunikovat. Svěřte jeden druhému svá intimní přání i fantazie (včetně těch nejbizardnějších) a zjistěte, co je pro vás pro oba přijatelné. Možná se navzájem překvapíte, ačkoliv nevylučujeme, že některá překvapení mohou být poněkud drsná. Pořád je ale lepší svého partnera po této stránce dobře znát.

Tip Kafe.cz:

Stydíte se vyrazit do sexshopu v obavách, že tam potkáte sousedku? Otevřete si lahev dobrého vína a podívejte se na nabídku hraček, pomůcek nebo prádla na internetu. Společně. Povídejte si o všem, co s nabízeným zbožím budete dělat a je dost pravděpodobné, že než přikročíte k objednávce, chvíli se zdržíte v posteli. Nemusíte mít obavy, že pošťák pozná, co vám bylo doručeno v balíčku. Prodejci jsou dnes velmi diskrétní. Žádná zpáteční adresa se slovem „sexshop“ se na obalu neobjevuje. Pro jistotu si to však ověřte ještě telefonátem.

Dejte si červené víno

Samozřejmě ne denně a ne ve velkém množství. Na druhou stranu dvě deci kvalitního červeného vína nebo horký svařáček vás mohou lépe naladit na sex. Alespoň to tvrdí italské studie expertů z Florencie. Podle nich mají ženy konzumující v umírněném množství denně červené víno větší erotickou touhu než ty, které pijí jiné druhy alkoholu nebo zcela abstinují. Na svědomí to mají s největší pravděpodobností obsažené antioxidanty, které zlepšují krevní tok v oblastech těla souvisejících se sexem. Především s vzrušivostí a vyvrcholením.

Obujte si lodičky na podpatku

Nejsou právě nejzdravější variantou obouvání, a proto dobře zvažte, kdy jimi na muže zapůsobit. Protože o tom, že fungují, není pochyb. Vědci propočítali, že na deseticentimetrových jehlách se ženská silueta přiblíží ideálu. Italská uroložka Mirie Cerrut dodává, že chůze na vysokých podpatcích snižuje napětí pánevního dna, které má vliv na ženskou sexualitu. To znamená, že jsou milovnice podpatků uvolněnější a zvyšuje se síla jejich poševních kontrakcí.

Tip Kafe.cz:

Zkuste, co to udělá, když budete v lodičkách doma připravovat snídani nebo nedělní oběd, případně výjimečně provádět domácí úklid. Dětem řekněte, že je potřebujete prošlápnout do práce. Před partnerem dělejte jako by nic. A nezapomeňte na krátkou sukni.

Smějte se spolu

Za účelem vyvolání jistření mezi vámi a partnerem vyražte na dobrou komedii. Je to mnohem lepší, než sledovat romantické filmy (ty navíc podle psychologů vyvolávají v ženách nereálné představy, jak by se partner měl chovat). Naproti tomu smích vám se sexem vydatně pomůže. Vyplavuje se při něm totiž do krve podobné složení hormonů jako během prvního zamilování – endorfiny, serotonin a oxotocin. Rozesmátí na sebe pohlédnete náhle úplně jinýma očima. A navíc – smích působí ve prospěch vaší krásy. Oživuje oči, opticky vyhlazuje pleť. Rovněž vám umožní překonat v sexu trapasy, což není k zahození, protože k nim prostě dochází.

Pravidelný průzkum sexuálního chování v České republice, prováděný vždy v pětiletém cyklu předními sexuology Petrem Weissem a Jaroslavem Zvěřinou, předloni přinesl odpovědi na následující otázky:

  • Máte partnerský vztah? - ano ženy 70 %, ano muži 74 %
  • Kdo ve vztahu nemá sex s partnerem? - ženy 9 %, muži 7 %
  • Sex nepotřebuji – ženy 47 %, muži 30 %
  • Sex potřebuji, ale nemám ho – ženy 33 %, muži 18 %
  • Téměř čtvrtina žen uvedla, že nikdy neprožila vaginální orgasmus. Další ženy zažívají vaginální orgasmus v méně než 25 % souloží. U žen byl zjišťován názor na vliv délky penisu na dosažení ženského orgasmu, 46 % žen uvedlo, že nemá srovnání.

Lékař John Yovich z Murdoch University v australském Perthu v rozhovoru pro deník Daily Mail uvedl, že během deseti let bude sex víc pro zábavu než prostředkem k rozmnožování (pro vzrůstající problémy lidstava s početím). Nečekejte deset let a udělejte si z něj zábavu hned.

Co stojí za to vyzkoušet?

  • Sladký body painting, hru se speciální čokoládou.
  • Latexové rukavice. Když to neklapne, budou se hodit alespoň na předvánoční úklid.
  • Originální hry pro dospělé na specializovaném serveru Origame. Hráči postupují hracím plánem a plní různé eroticky motivované úkoly.
  • Erotické lístečky – Vzpomeňte si, jak to bylo v dětství. Vždy napište odpověď na jednu otázku, přehněte papírek a vyměňte si ho s partnerem. Návrhy otázek: Jak se budeme milovat? Kdy? Kde? Co u toho budeme říkat? Co budeme mít na sobě? Pozoruje nás někdo? Jak dlouho to celé trvá? Proč?
  • Erotické prádlo. Nemůžeme ho vynechat, protože to funguje. Zvlášť prádélko, které je nové a objeví se na vás nečekaně.
  • Vyhodit všechny vytahané noční košile a podivná pyžámka s medvídky. Vsaďte na satén. Ten je jemný na dotek, klouže vám po těle a svádí sám o sobě.
  • Půjčit si jeho tričko nebo košili a bosky s rozpuštěnými vlasy v ní snídat. Je to sexy.
  • Vyexpedovat děti k babičce a bez výčitek svědomí si užít víkend, během kterého budete vstávat z postele jen zcela výjimečně.
  • Odstranit z ložnice televizor. Stejně tam nepatří a jen vás rozptyluje a zdržuje. O počítači to platí jakbysmet.
  • Objevit se v posteli ve zcela jiné roli, než je partner zvyklý.
  • Začít při sexu mírně neslušně mluvit.
  • Vyhlásit měsíc milování kdekoliv jinde po bytě než v posteli.
  • Přestěhovat do ložnice velké zrcadlo.
  • Stát se jeho dárečkem. Kolem pasu si přivažte mašli a až ji rozváže, předveďte dráždivý striptýzek.