„Poslední dobou mám pocit, že partnera miluji mnohem víc než on mě. Udělala bych pro něj všechno, vycházím mu maximálně vstříc, pomáhám mu, dokonce mu i půjčuji peníze. Jenže on mi to vůbec neoplácí. Když něco potřebuji já, zrovna nemá čas. Nedávno jsem byla nemocná a i když mi bylo hodně zle, musela jsem se spolehnout sama na sebe. Ani pro léky mi nedošel. Nevím, co si o tom mám myslet a proč mi mou lásku nevrací,“ svěřila se nám Míša (27). Problému jsme se podívali na zoubek a našli 4 důvody, proč jsou ženy přesvědčené, že partnera milují mnohem víc než on je.

Mohlo by vás také zajímat: 5 důvodů, proč zachraňovat upadající vztah

Věděli jste, že:

  • 58 % žen je nešťastných z toho, že jim partner nedává najevo své city.
  • 80 % rozchodů vzniká na popud ženy.
  • Muži upřednostňují kariéru, počítače i sport před vztahy. Podle jednoho průzkumu jsou pro ně partnerské problémy až na 17. místě.

4 důvody, proč si ženy myslí, že partnera milují víc

1. Uděláte pro něj vše. On pro vás ne.

Pro partnera byste se rozkrájela a udělala první poslední. Ve všem mu vyjdete maximálně vstříc, myslíte na něj, kudy chodíte, kupujete mu dobroty, které má rád, oblečení, které se mu líbí. Má chuť na svíčkovou? Tak mu ji uvaříte! Neexistuje skoro nic, co byste pro něj neudělala. Jenže z jeho strany je to jiné. Když vy něco potřebujete, většinou nemá čas, chuť, náladu či peníze. Z toho plyne jediné – raději se spoléháte sama na sebe…

Výsledek: Jste přesvědčena, že vy ho milujete víc.

2. Staráte se, když je nemocný. On o vás nikoliv.

Smrtelná mužská choroba na sedm? Rýmička! Tak zní oblíbený vtip na pánskou adresu, jenže bohužel je často víc než pravdivý. Zatímco ženy mají vydržet vše, muži »umírají« již ve chvíli, kdy jim teče z nosu a mají lehce zvýšenou teplotu. Pokud partner onemocní, hned si lehne a nechá se obskakovat. Vy mu vaříte čaj a horké vývary, nosíte léky, kupujete vitaminy, nosíte jídlo do postele a chodíte přehazovat DVD, protože on nemůže ani vstát. Jenže když jste nemocná vy a je vám mizerně, dozvíte se, že to jistě trochu přeháníte. On musí do práce a nemá čas se o vás starat. A tak vám nezbude, než si s horečkou uvařit čaj sama a doplazit se zpět do postele…

Výsledek: Kdyby vás miloval, toto neudělá! O tom, že vy ho milujete víc, nemůže být pochyb.

3. Řešíte jeho problémy. On vaše ne.

Partner dostal pokutu a nemá na zaplacení. Co se dá dělat, uhradíte to vy. Však on vám to jednou vrátí, myslíte si. Potřebuje pomoct s prací, kterou nestíhá. Samozřejmě se nabídnete a nic za to nechcete. Děláte to přece pro něj! A pak nastane opačná situace. Nemáte na zaplacení složenek a od něj se dozvíte, že je to váš problém. Potřebujete, aby se podíval, proč neodtéká odpad. Bohužel nemá čas a vy si musíte zavolat instalatéra.

Výsledek: Vy pro něj uděláte vše, on nic. Milujete ho nepoměrně víc!

4. V sexu myslí jen na sebe. Vy to překousnete.

Ze začátku stál sex s partnerem za to. Věnoval se vám maximálně, zkoušeli jste různé polohy, nechyběla předehra, hlazení, líbání, oboustranný orální sex… Jenže po pár letech je všechno pryč. V posteli myslí jen na sebe, jakmile má orgasmus, končí a zda ho máte vy, je mu celkem jedno. Vy ho ale pořád máte ráda, a tak to překousnete. Nechcete se s ním hádat, a tak tiše trpíte a raději si přes internet objednáte vibrátor.

Výsledek: Na vašem uspokojení mu nezáleží, vám na jeho ano. Milujete ho několikanásobně víc!

A řešení? Zamyslete se nad tím, zda partnera, který pro vás zhola nic neudělá, vlastně chcete. A pokud zní vaše odpověď NE, poohlédněte se po novém objektu, který bude do vztahu s vámi investovat daleko více.