"V našem manželství se strašně nudím a co je ještě horší, vůbec si nepřipadám přitažlivá a zajímavá," přiznává Vlaďka a trochu hořce dodává: "Zjevně nejsem sama, kdo se nudí. A to jsme se kdysi brali z velké lásky. Pak ale přišla hypotéka, malá dcera a nějaké další starosti v zaměstnání. Tak nějak jsme se jeden druhému odcizili. Nikdy bych ale bývala nemyslela, že to dojde takhle daleko."

Sama pro fakt, proč se pod smyšlenou identitou zaregistrovala na internetové seznamce, nemá moc přesné vysvětlení. "Asi jsem se potřebovala jen podívat, jací chlapi jsou teď aktuálně k mání. Možná jsem potřebovala prostě pocit, že kdyby se ten můj na mě vykašlal - což jsem nějak podprahově vnímala, že by se mohlo stát, byly by třeba stovky nebo tisíce dalších mužů k mání."

Když na ni ale po několika minutách brouzdání po netu vyskočil profil, ze kterého poznala svého vlastního manžela, zůstala v šoku. "Pořád jsem si říkala, že to snad nemůže být pravda. Použil hodně neurčitou fotku, na které má tmavé brýle - ale já jsem dobře věděla, že je to snímek z naší předloňské dovolené. Zapsal se přezdívkou, do kolonky "stav" uvedl: zadaný, ale třeba ne navždycky. Ani nebyl moc ostražitý, prostě napsal přezdívku, kterou mu říkají kamarádi a já ji samozřejmě znám. Asi ho vůbec nenapadlo, že bych mohla na seznamku zabrousit."

Teď Vlaďka neví, co má dělat. "Mohla bych mu říct, že ho na seznamce viděla nějaká moje kamarádka a udeřit na něj, abychom to začali řešit. Fakt netuším, jak bych mu vysvětlila, proč jsem byla mezi uživatelkami já. Co když on měl stejnou motivaci a chtěl si jen ověřit, jestli by se mohl seznámit, kdyby chtěl? V takovém případě bychom neměli ztrácet čas a začít pracovat na záchraně našeho vztahu. Ale taky je možné, že se s některou z žen už schází nebo si píšou. Zpětně si promítám, že v posledních týdnech trávil s notebookem každou volnou chviliku. A příšerně žárlím. Najednou jsem si uvědomila, že o něj nechci přijít, jen nevím, odkud náš příběh začít rozplétat."

Kafe.cz zjistilo:

  • V současné době se prostřednictvím internetu seznámí přibližně každý čtvrtý pár. V průměru to chce 7 pokusů, než potkáte někoho kompatibilního.
  • Lidé na seznamkách nejčastěji hledají přátelství a "souznění" s někým, kdo by jim alespoň zdánlivě rozuměl. Teprve potom následuje jako důvod sex.
  • Ženatí muži častěji předstírají, že jsou volní, než vdané ženy.
  • Nejvíce lidí na planetě se pokouší seznámit večer 2. ledna. Podle psychologů jde o kombinaci frustrace z návratu do práce po svátcích a předsevzetí se svým životem konečně něco udělat.