Když se vzájemně dotýkáme, hladíme a laskáme, vylučuje se oxytocin a my ženy nejen zněžníme, ale také objektivně zkrásníme. Takže nás potěší nejen sex, ale také pohled do zrcadla po něm. O důvod víc mít orgasmus co nejčastěji a v posteli zapomenout i na číslo vlastních bot.

Problém číslo jedna: Umět vypnout

Mít ‘prázdnou‘ hlavu je ale jedna z nejtěžších věcí, pro ženy obzvlášť. Jenže bez ní se amygdala nevypne – a k orgasmu nedojde. Amygdala funguje jako primární sídlo emocí a poplašný systém. Vyhodnotí-li třeba, že je příliš velké ticho, mozek místo na sex myslí na to, jestli je dítě v pořádku. A je po sexu.

Nejlepším vypínačem je právě fyzická blízkost a dlouhá předehra. Tu my ženy nepotřebujeme proto, abychom vůbec orgasmu dosáhly, ale proto, aby se vyplavilo co nejvíce oxytocinu a všechny kontrolní mechanismy, včetně těch poplašných, se vypnuly. Když to za vás neudělá partner, musíte vy sama. Dotýkejte se ho často a objímejte ještě častěji.

Problém číslo dvě: Sebevědomí

Amygdala je proti němu hotový břídil. Nízké sebevědomí vede vždy k tomu jedinému: sexu bez vášně a erotiky. Odbornicí na něj je americká spisovatelka Olivia St. Claire, autorka bestselleru ‘203 způsobů, jak rozvášnit muže v posteli‘. Tvrdí, že nejpřitažlivější na ženě je právě její sebevědomí. „Sebevědomá žena přitahuje muže jako magnet. Nepamatují si, kolik měla v pase, ale jak se nesla.“

A je toho víc, co by si každá z nás měla vzít k srdci. Už proto, že Olivii je přes padesát, svou životní lásku poznala až po čtyřicítce a vypadá tak na pětatřicet.

Co si říkat pro dobrý sex

„Když se budu cítit sexy, budu sexy!”

„Zasejte do mozku erotické představy a budete sklízet erotickou úrodu,“ vysvětluje spisovatelka Olivia St. Claire.

„Jiný než ty není!“

Nejpřímější cestou k mužskému libidu je soustředit pozornost jen a jen na partnera. Zapomenout na včerejší hádku, na nákupní seznam i na zítřejší poradu.
„Když zapomenete na sebe, zjistíte, že zcela automaticky děláte úžasné provokativní věci a že vás to baví jako nikdy a jeho taky,“ tvrdí Olivie.