Milá redakce,

hned v úvodu si asi řeknete, že můj problém není vůbec výjimečný, vlastně vím, že na toto téma existuje i nepřeberné množství vtipů, ale velmi mě trápí, že jsem se zařadila po letech mezi ty ženy, které obtěžuje sex s manželem.

Ano, čtete dobře. Dělala bych raději tisíc jiných věcí, než šla spát se svým mužem. Nevymýšlím si ono tradiční (ve vtipech zmiňované) bolení hlavy, ale vyhýbám se tomu, jak jen mohu. A když už na to dojde, ležím a čekám, až bude po všem. Znáte ten pocit u zubaře, kdy se snažíte odosobnit od nepříjemného výkonu? Tak přesně tak to dělám v manželském sexuálním životě já.

Nejdřív jsem myslela, že je to jen tou únavou.

Ráno brzy vstávat, vypravit děti, manžela, do práce, nakoupit, večeře, ještě trochu poklidit a spát. A zase znova…. Ale když to pokračovalo i na letošní dovolené, začala jsem si říkat, že asi není něco v pořádku. Vlastně jsem si připustila, že jsem začala být ve svých necelých čtyřiceti letech frigidní.

Pak jsem ale na školním srazu potkala svou platonickou lásku. V těch patnácti jsme se opravdu jen vodili za ruce a povídali si, dnes je to asi jiné, dnes by se mi mládež vysmála. Ale já s ním opravdu nic neměla. A nyní jsem po něm prudce zatoužila. Nic ale neproběhlo. On je rozvedený, má novou přítelkyni, možná plánuje i potomka. Neodvážila jsem se zeptat.

Od toho večera ovšem prožívám dvojnásobná muka.

Nejenže mi sex s manželem nic neříká, ale pomalu se mi stává skoro až odporný. Zavřu oči a jen si přeju, aby byl již konec. Vlastně už je to tak nějak i horší než ten zubař. No, to byl pokus o vtip, ale možná na tom něco je.

A na co se vlastně chci zeptat? Zda mám opustit manžela a hledat štěstí jinde? To ne, v tom mám docela jasno. S manželem si v mnoha praktických věcech rozumíme, máme nejen společné děti, ale i zájmy a snad i takový ten žebříček hodnot. Chtěla bych ale moc vědět, co dělat s těmi pocity. Přejdou? Mohu pro to něco udělat? Zajímají mě názory Vašich redaktorů, ale i čtenářek. S některými už jsem si pěkně popovídala v rámci diskusních fór, ale teď jsem napřela všechny síly na vyřešení svého problému a věřím, že mi nějak pomůžete právě zde.

Vaše Alena