Vášnivé noci nahradí ospalé večery. Nudný stereotyp začne ničit váš vztah. Pomalu a tiše, nenápadně ale jistě. Máte strach, že si s partnerem zevšedníte? Že nuda ubije vaši lásku? Tak podnikněte preventivní protiúder!

Když přijde nuda

Všechno jste si tak výborně zařídili. Kuchyni, koupelnu, domácí kino s pohodlným gaučem. Sladili jste si své pracovní, domácí i rodinné povinnosti. Všechno výborně funguje. A najednou je to tady. Uvědomíte si, že jste některé činnosti nucena dělat pořád dokola. Připravit večeři. Vyžehlit košile. Dívat se na televizi a každý večer usínat rušena jeho chrápáním. Nedělní oběd u jeho rodičů. Najednou toho máte dost. Přijde nuda. Důsledek dlouhodobého fungování partnerů v jedné domácnosti.

Zatočte s nudou!

V prvé řadě přestaňte panikařit – je to naprosto normální. Po určité době vztah prostě zevšední. Proto rychlý útěk někam jinam důkladně zvažte, protože jde jen o krátkodobé řešení. Pokud máte svého partnera ráda, přemýšlejte, jak váš vztah oživit. Začněte nenápadně. A to tím, že zkusíte udělat něco úplně jinak. Jezdíte každou neděli k jeho rodičům na oběd? Tak tuhle neděli vyrazte do kina. Nosíte už dvanáct let mikádo? Změňte účes. Milujete se už deset let v misionářské poloze? Vylezte na koně. Kupujete pořád čínu? Kupte pizzu…

Mějte vlastní zájmy

Vztahu nepochybně prospívá, když kromě společných zájmů, má každý z partnerů také své vlastní. Oba potřebujete mít svůj čas na to, co vás baví. To je důležité pro vaši identitu a samotnou osobnost člověka.

Samota prospívá. Občas.

Každý z nás občas potřebuje být sám. Někdy prostě nemáte náladu a nejraději byste se někam zavřela a s nikým se nebavila. Dopřejte si to! Pokud je váš partner alespoň trochu empatický a tolerantní, pochopí to. Příště zase ocení, když vy tímto způsobem pomůžete vy jemu.

Uklízejte ve dvou

Stejně jako občasná samota jsou důležité také společné aktivity. Ono takové mytí nádobí či luxování společně s partnerem nemusí být vůbec nudné ani stereotypní! Obzvláště, když si k tomu oblečete třeba zástěru na nahé tělo. Pravda, nádobí asi nedomyjete, ale váš vztah je přeci důležitější. Navíc, když vám druhý při úklidu pomáhá, jste si navzájem bližší.

Smějte se spolu

Společné zájmy a nakládání s volným časem utužují vztah mezi partnery. Máte stejné zážitky a máte si o čem povídat, tak se spolu smějete. Je vám fajn a baví vás to. Vždyť proto jste spolu začali chodit!

Zábava pro oba

Najděte něco, co vás oba baví. Klidně pouhý poslech hudby či luštění křížovek. Může to být procházka či posezení s přáteli, ale také výlet do přírody, návštěva nějaké pamětihodnosti nebo výstavy. Prostě vymyslete něco úplně nového, třeba s nádechem adrenalinu. Co třeba jízdu na kolečkových bruslích, seskok padákem, paragliding nebo bungee jumping?

Zpestřete si sex

Nebojte se svůj vztah okořenit občasným sváděním partnera. Takové pobíhání po bytě ve sporém sexy oblečení ho určitě nenechá chladným. A vplujete-li večer do ložnice ve svůdném erotickém prádélku či oblečku, bude váš partner přinejmenším příjemně překvapen.

Nikdo není dokonalý

Mějte na paměti, že nejste dokonalá ani vy, ani váš milý. Kdyby totiž byli všichni dokonalí, byla by na světě velká nuda! Naučte se sama sobě zasmát a smát se společně. Berte věci s nadhledem a s humorem. Budete v pohodě vy i váš vztah.

4 tipy, jak zatočit s nudou ve vztahu:

  1. Vyberte si sport. Vyrazte za sportem, který můžete dělat ve dvou – a spolu. Pokud nehrajete tenis, zkuste squash. Pro ty, kteří sportu příliš neholdují, může být ideální minigolf, nebo petanque, kde se fyzicky neodrovnáte a přitom se pobavíte.
  2. Jděte do divadla. Chodíte občas do kina? Pak překvapte partnera a tajně objednejte lístky do divadla. Nejen, že se dostanete do jiného prostředí, ale bude to i příležitost se krásně obléct a vyrazit na slavností večer. Pokud nejste zrovna divadelní znalci, volte raději komedii.
  3. Romantika nezklame. Delšímu vztahu romantický večer jen prospěje. Zkuste ale udělat něco jiného, než večeři při svíčkách. Běžte se podívat na západ slunce, anebo si pronajměte loďku a udělejte si příjemnou vyjížďku.
  4. Vyjděte si s přáteli. Příjemný večer můžete strávit nejen ve dvou, ale i v hospůdce se společnými přáteli. Spojte posezení s bowlingem, kulečníkem, anebo šipkami.

Jak čelíte stereotypu a nudě ve vztahu vy?