Také se vám už stalo, že jste manžela odmítla se slovy: „Dnes raději ne,“ „Jsem unavená,“ anebo „Bolí mě hlava“ a místo postelových radovánek jste si zapnula televizi, posadila se k internetu anebo si četla? Pak vězte, že rozhodně nejste sama. A nejen to, stejně jsou na tom zhruba dvě třetiny žen!

Mohlo by vás také zajímat: 5 obyčejných tipů, jak mezi vás vrátit jiskru nebo Deset rad, jak vylepšit váš sex!

Věděli jste, že:

O sexu sní 62 % žen. Ovšem ne s manželem!

Britští vědci totiž přišli se šokujícím závěrem výzkumu – až 63 % vdaných žen dá přednost televizi, knížce anebo počítači před sexem s partnerem. Celých 45 % přiznalo, že se jejich milostný život změnil a něco se s ním muselo stát, a neuvěřitelných 62 % se svěřilo, že sní o sexu, ovšem s někým zcela jiným, než je jejich vlastní manžel!

Sex v manželství? Nic moc…

A stejně jsou na tom i vdané ženy v Americe. Podle průzkumu serveru iVillage celých 80 % příslušnic něžného pohlaví z 2 000 dotázaných potvrdilo, že jejich manželský sex je nedostačující a předvídatelný.

Zařaďte do života opět milování místo Facebooku a televize

Odborníci proto bijí na poplach. „Můžete říkat, jak jste se sexuálním životem spokojená, ale pokud noc za nocí raději berete do ruky knížku, pouštíte si filmy či vysedáváte na Facebooku místo sexu s partnerem, musí se to zákonitě projevit, třeba nevěrou,“ vysvětluje odborník na partnerské vztahy Ian Kerner. A jeho rada: „Prostě zařaďte sex do centra vašeho vztahu!“

Pětina manželství je bez sexu

Nedostatek sexu v manželství rozhodně není problém, který se týká jen Britek nebo Američanek. Průzkum totiž proběhl i u nás a přední sexuologové Petr Weiss a Jaroslav Zvěřina při něm zjistili, že v naší zemi sex neprovozuje až pětina manželských párů. „Týká se to zvláště starších lidí – nad padesátkou. Ale sexuálně neaktivní jsou i mladší partneři. Nicméně je jich výrazně méně, protože mladší lidé jsou obecně sexuálně aktivnější,“ řekl sexuolog Petr Weiss pro MF Dnes. „Někteří z nich mají mimomanželský styk, někteří své sexuální touhy naplňují autoeroticky. Někteří však skutečně nemají vůbec žádné sexuální potřeby," dodal. Průzkumy odhalili šokující číslo - sex k životu prý nepotřebuje až 47 % žen, u mužů je to jen 30 %.

Sex jako chození do tělocvičny

„Sex v manželství je jako když chodíte do tělocvičny,“ zakončuje odborník na vztah Kerner. „Na začátku je to trošku těžší, než se dostanete do určité rutiny, ale když už to umíte, děláte a máte to ráda. Jen musíte do té tělocvičny vydržet chodit,“ dodává.