Mohlo by vás také zajímat: Příběh Andrey: Při sexu mi řekl, ať zhubnu. Teď mám mindrák nebo Příběh Vandy: Řekl mi, že si mě nikdy nevezme. Pořád doufám

Za vše může nepřekonatelná závislost na lechtivých fotografiích, bezbřehých diskuzních fórech plných sprosťárniček, jež dovolují povolit uzdu jeho sexuálním fantaziím. A že jsou pěkně šťavnaté, není vůbec pochyb. Jednou je jeho milenkou přítulná kočička, jindy nevinná šestnáctka, vzápětí zas obcuje s ordinérní dračicí, sexy zdravotní sestřičkou či upjatě přísnou učitelkou. Zkrátka nepřeberné množství virtuálních ženských proměn. Jen s jednou malou chybičkou. Ani jednu nepohladí, nepolíbí, v návalu chtíče nestrhne blůzičku. „Mě by se sice dotýkat mohl, o mě však nestojí,“ poznamenala posmutněle Jana.

Pracoval na počítači do noci

„Raději bych snad přijala skutečnou sokyni, se kterou lze srovnat síly, ale bojovat s internetem, to je skoro jako bitva s větrnými mlýny,“ postěžovala si jednou Jana kamarádce. Na začátku se vlastně i domnívala, že za Petrovým nezájmem o sex stojí nějaká ženská.

Představovala si ji však jako konkurentku z masa a kostí. Proto začala nenápadně kontrolovat jeho mobil, e-maily, šacovala mu kapsy i tašku. Až poté ji napadlo projít internetovou historií. „Tak proto byl tak zaměstnán po večerech!“ odhalila Jana pravý důvod manželovy netečnosti.

Vlastně ji to mohlo napadnout už dříve. Chlap zamilovaný do opravdové ženy se začne více parádit. Chce zkrátka na nový objev zapůsobit. U Petra nic podobného nezaznamenala. Pouze posledním rokem „pracoval“ doma u počítače až do roztrhání.

Tak proč se mnou nespíš?

Kompromitující historii a chatové rozhovory vytiskla a položila vedle talíře s gulášem, když se Petr vrátil odpoledne ze zaměstnání. Vlastně se ani nepokoušel zatloukat. „Přece nebudeš dělat divadlo z nějaké počítačové hříčky,“ osopil se na manželku.

„Vždyť to jsou jen fantazie. Tebe jsem tím nijak nepodvedl,“ spustil spršku rádoby omluv, jimž nakonec nasadil korunu. „Vždyť miluju jen tebe,“ dodal a chytil Janu za ruku. „Tak proč se mnou nespíš, když ti tak ležím na srdci?“ vyhrkla jsem ublíženě.

„Někdy ani nevím, co vlastně hledám. Klikám, až narazím na něco, co mě poškádlí až v břiše. A jsem ztracen,“ vysvětloval Petr. „A nemusí to být ženou samotnou. Třeba mě vzruší už samotné hledání, úhel pohledu, prostředí, ve kterém se to odehrává.“
Boj s internetem je nerovný.

Závislost

Jana nakonec uznala, že bojovat s internetem je o něco snadnější než se skutečnou sokyní. Ta by tak lehce své pozice nevyklízela. V manželské poradně, kterou spolu navštívili, totiž Petr potvrdil, že ji má stále stejně rád, že mu na vztahu stále záleží a že se bude snažit situaci napravit. Bez pomoci odborníka se však prý závislosti na internetovém sexu nezbaví.

Jana ale dostala taky úkol: naučit se otevřeně s Petrem promlouvat o sexu a hledat společně cestu, jak i po letech soužití najít vzrušení v manželské ložnici. „Pro začátek docela dost práce!“ dodala Jana už více optimisticky. A optimismus byl zcela na místě, protože Petr překvapil hned po prvním sezení s psychologem. Vymazal na svém počítači celou svou pornodatabázi.

Mnoho dalších příběhů najdete na www.vlasta.cz