1. PRO: Nic vás to nestojí

Je to levné. Žádné velké utrácení v drahých restaurací. Stačí prostě, když si koupíte lahvinku vína a můžete to rozjet.

2. PRO: Je to pohodlné

Je to jednodušší, než začínat vztah s někým, koho vůbec neznáte. Odpadne vám totiž fáze seznamování.

3. PROTI: Může to přinést problémy

Všechny důvody, proč jste se rozešli, mizí jako mávnutím kouzelného proutku. Prostě fantazírujete o jeho hebkém těle, o jeho vůni. Je třeba si ale uvědomit, že sex s bývalým může sice znovu rozžehnout plamen vaší vášně, ale ráno možná bude vaše hlava těžší o několik dalších problémů.

4. PROTI: Pozor na pohlavní nemoci

Dodržujte zásady bezpečného sexu. A to i když se váš bývalý dušuje, že po rozchodu s vámi žil v přísném celibátu. Člověk prostě nikdy neví. Navíc o nečekaný přírůstek do rodiny se svým bývalým asi také nestojíte.

5. PROTI: Něco si dokazujete

Přeberte si ještě jednou vaši motivaci. Někdy se lidé vracejí do náruče svého bývalého jen proto, aby se ujistili, že jsou stále ještě atraktivní.

6. PROTI: Nechcete obnovit vztah

Muž by si měl ujasnit důvod své ex-přítelkyně (ale platí to i naopak). Ženy totiž málokdy chtějí skončit v posteli se svým bývalým prostě proto, že je to pro ně pohodlné řešení, jak vyřešit nedostatek sexu. Pokud s ní kromě sexu nechcete mít nic společného, raději se do něho vůbec nepouštějte.

7. MÍNUS: Nejdříve najděte příčinu

Pokud chcete ve vztahu opět pokračovat, je lepší nejprve nalézt příčinu, proč vlastně ztroskotal. Navštivte třeba společně psychologa.

Kafe.cz zjistilo: Proč spíte se svým bývalým?

Jiřina, 22 let:
„Protože to je lepší než nic. Nemám teď čas někoho hledat a sex k životu potřebuju. A tak je můj bývalý to nejlepší řešení.“
Natálie, 24 let:
„Už delší dobu jsem sama a mám pocit, že mě nikdo nechce. A najednou se ozval můj ex! Tak najednou vidím, že o mě zase někdo stojí. Spím s ním, i když má novou holku, nevadí mi to – a jemu taky ne.“
Vladimíra, 25 let:
„S bývalým jsme stále dobří kamarádi. Každý už máme nového partnera, ale občas se stane, že se opijeme a skončíme v posteli… Děláme to jen tak, pro zábavu. Jenom doufám, že se to neprovalí…“

Spíte se svým bývalým? A proč?