Test: Dokázala byste pracovat jako prostitutka?

Asi si ani nedokážeme představit, že by se někdo z našich blízkých nebo přátel živil nejstarším řemeslem na světě. Je synonymem špíny a společenského dna. Možná občas soudíme příliš brzy. V Čechách se prostitucí živí přes třináct tisíc žen.

Finanční situace

Valnou část žen živících se vlastním tělem tvoří samoživitelky nebo studentky vysokých škol. Důvod je prostý. Za malou protislužbu získají velice rychle zajímavý obnos peněz, který jim alespoň dočasně vytrhne trn z paty. Dříve se za pohádkovými výdělky jezdilo za hranice, dnes tento byznys kvete ve velkém i v českých městech.

Sexuální asistence

Žijeme v bludu, že hendikepovaní lidé nemají sexuální touhy. Snad proto, že i sama představa takového počínání je většině lidí nepříjemná a mravně nepřijatelná. Postižení ale útočí na pohybové nebo kognitivní funkce, na sex nemá vliv. Tito lidé bojují se sexuální energií, která v jejich těle jen koluje, oni si ji uvědomují a nemají ponětí, jak s ní pracovat nebo jak se jí zbavit. Dlouhodobě jsou tak vystaveni zbytečnému napětí. Naštěstí existují sexuální asistenti, kteří jsou jim nápomocní v osvětě i při procvičování a rozhodně nemají s prostitucí jako takovou nic společného. Sexuální asistent pracuje se svěřeným klientem v několika úrovních. Spolupráce může být jen v teoretické rovině, kdy hendikepovaného seznamuje se sexuálními pomůckami a praktikami, pomáhá mu s vyhledáváním podpůrných materiálů, informuje o možnostech ochrany, hygieně, partnerských vztazích, možnostech odmítnutí nebo fyzických rozdílech mezi mužem a ženou. Po vzájemné domluvě je asistent nápomocný i v praxi, kdy se aktivně zapojuje do sexuálního života svého svěřence.

Udělejte si pro zajímavost test, který prozradí, jak na tom ve vztahu k prostituci skutečně jste.