Bezpochyby máte za sebou složité časy, ustát rozchod nikdy není nic jednoduchého. Pokud jste ale z nejhoršího venku, vyplatí se začít si stav „single“ vychutnávat. Protože existují věci, pro které příští partner určitě nebude mít tak úplně pochopení. Některé body jsme pojali s nadsázkou. Nad některými byste se ovšem měla vážně zamyslet.

1. Pocit samostatnosti

Možná jste si to nezvolila dobrovolně, ale teď vám nezbývá nic jiného, než se o sebe postarat sama. Budete muset pořešit chod domácnosti, platby, technické věci… je toho spousta. Pokud to zvládnete, můžete na sebe být už napořád pyšná. Až se po vašem boku znovu objeví partner, klidně buďte zpátky za vílu, která si neví rady třeba s autem. Ale někde uvnitř budete vědět, že jste v případě nutnosti samostatná, a takový pocit se vždycky hodí.

2. Inventura přání

Podobali se vaši předchozí partneři jeden druhému jako vejce vejci? Máte podezření, že vám už několikátý vztah ztroskotal kvůli chybě, kterou stále opakujete? Teď je ten nejvyšší čas ujasnit si, co od vztahů s muži vůbec chcete. Pokud si sama nevíte rady, nerozpakujte se objednat na konzultaci k psychologovi, který vám pomůže utřídit myšlenky. Ptejte se také rodiny a přátel na jejich názory.

3. Culíčky a divné bačkory

Jsou modely, které byste měla strčit hluboko do skříně, jakmile s vámi muž začne sdílet domácnost. Zatím tam ale není, takže klidně spěte v infantilních nočních košilích s žirafkami, plácejte se v obřích bačkorách, noste spodní prádlo s nápisy Monday, Tuesday a tak dále, česejte si culíčky a prohánějte se po bytě v pleťových maskách.

4. Jste paní svého času

Užívejte si to, protože s novým partnerstvím přijdou logicky také omezení. Okamžitě se vrhněte na něco, co jste vždy chtěla dělat, a nezbýval vám na to čas nebo energie, ať už jde o koníčky, změnu zaměstnání, stěhování… cokoliv. Také v tomto případě radíme vydobyté území osobní svobody zachovat i ve vztahu.
Co se intimností týče… Kdo tvrdí, že se musíte hned vázat? Pokud vám to vyhovuje, otevírá se prostor třeba pro žhavý románek.

5. Královna bytu

Realizujte všechny změny ve svém hnízdě, které vás napadnou. Nic vám teď nebrání zamořit byt barevnými polštáři nebo jarními dekoracemi, koupit si růžovou mikrovlnku nebo konečně nalepit na zeď tapetu s kytkami, nad kterou váš ex ohrnoval nos. Chtěla jste vždycky nad postel romantická šifonová nebesa? Máte je mít. Zapalujte si svíčičky nebo aromatické lampičky. V ledničce nic není? Nevadí – klidně můžete večeřet zeleninové saláty do alelujá. Věděla jste, že osmi z deseti chlapů leze na nervy, když jejich partnerka drží dietu?

6. Rozhlížejte se

Berte to tak, že muž, se kterým jste se k sobě nehodili, je pryč a vy se můžete těšit na budoucnost. Možná jste rozchodem vyhrála šanci na mnohem lepší vztah s novým partnerem. Začněte večer snít o tom, jaký bude.