Jak ušetřit za romantickou večeři

Už teď se vám v kapse klepe peněženka strachy z dalšího finančního průvanu? Nemůžete se nechat pořád zvát, musíte přece za svého partnera také někdy zaplatit! A tvrdí snad někdo, že musíte na večeři zavánějící romantikou někam vyrážet? Svíčky, pár základních surovin a dobré víno seženete v každém supermarketu a svého partnera večeří u sebe jedině okouzlíte! Navíc je to blíž do postele...

Ovšem pro ty, kteří společně sdílejí byt, není večeře v domácím prostředí asi ničím lákavým. I pro vás ale máme zaručený tip – vyberte úchvatné místo (doporučujeme břeh bublajícího potůčku, zátiší u lesa s výhledem na širý kraj, park na kraji města), sbalte piknikový koš s dobrůtkami pro svoji drahou polovičku, v létě přibalte prostředek proti komárům, v zimě kabát a termosku s grogem. A můžete vyrazit.

Jak ušetřit za kino

Kino? To už dávno vyšlo z módy! Proč nechávat peníze v tuctovém sále s nepohodlnými sedadly? A vyhazovat stokoruny za přesolený popcorn a kolu? Raději se zeptejte kamarádů, zda vám nepůjčí nějaká nová DVD. Filmovou novinku pak zhlédnete v klidu domova, popcorn za 12 Kč připravíte v mikrovlnce a popíjet můžete v podstatě cokoliv. Už nikdy tak nebudete muset nadávat na své spoludiváky, kterým v průběhu promítání začne zvonit telefon, hlasitě se chechtají a šustí pytlíky s bonbony. Navíc, když na vás při romantické části filmu přijde touha líbat se a osahávat, nemusíte se v domácím prostředí nijak omezovat. A ani kousek filmu vám neuteče. Prostě si ho pustíte znovu.

Jak ušetřit za dovolenou

Tlačí na vás partner, že dovolená jinde než u moře se nepočítá? Nesmysl! Tohle je mýtus, na který už přišli snad všichni. A co je vůbec na moři tak úchvatného? Tedy kromě cen, které si nasadí plážoví prodejci, restaurace a kavárny? Vždyť příroda v okolí vaší staré chalupy je také nádherná. A těch peněz, co ušetříte. Že nemáte žádnou vlastní chatu ani chalupu? Nevadí. Někteří z vašich známých určitě ano, a když slíbíte, že posekáte trávu nebo opravíte spadlou omítku, určitě vám ji na víkend rádi půjčí. Znáte snad větší romantiku, než praskání ohně v krbu (kamnech, vrčení přímotopu...)? Takové chvíle vás opravdu sblíží!

Jak ušetřit za dárek

Partner očekává dárek ke každé příležitosti, která se namane? K výročí, půlročí, narozeninám, svátku, nástupu do zaměstnání, desetiletí od maturity? Tak to tedy ne! Dárky se přece nedávají, protože se musí. A dělat z každé sváteční příležitosti oslavu komerce, předhánět se, kdo dá dražší dárek? Nesmysl. Dárky na celý rok nakupte ve výprodejích, pak je jen postupně přidělujte. Dokonce vám může i něco zbýt a tím překvapíte svého miláčka jen tak. To muži i ženy milují. Nebo buďte kreativní – co byste utrácela za oblíbený a velmi drahý parfém, když můžete podomácku vyrobit třeba papírového létajícího draka. Sice nevoní, ale při troše zručnosti bude létat a váš partner určitě ocení vlastnoruční práci.