Nejdříve otevřete dlaně a spojte je k sobě, hezky prst na prst. Nechejte všechny prsty natažené, pouze prostředníčky skrčte tak, aby se dotýkaly klouby navzájem.

První prst, tedy palec, představuje vaše rodiče.

Zkuste rozdělit palce od sebe. Jde to, protože palce představují vaše rodiče a vy je dříve či později opustíte. Odstěhujete se, začnete žít svůj život.

Druhý prst, ukazováček, představuje vaše sourozence.

Nyní palce opět spojte a pokuste se od sebe oddělit ukazováčky. Stejně jako v případě palců to půjde. I vaši sourozenci od vás časem odejdou nebo vy odejdete od nich. Založíte si vlastní rodiny a budete si žít své životy.

Třetí prst, prostředníček, představuje vás samotnou.

Vy jste pevný bod vašeho světa. Proto mějte prostředníčky stále pevně spojené, kloub na kloub.

Čtvrtý prst, prsteníček, představuje životního partnera.

A zde je odpověď na naši otázku. Když se pokusíte rozpojit prsteníčky, aniž byste rozpojili další prsty, nepůjde vám to. Nerozpojené prsty tvoří něco pevného, při troše fantazie uzavřený kruh a kruh odjakživa symbolizuje bezpečí. S naším partnerem se přeci cítíme v bezpečí, a proto si ho chceme vzít, mít s ním děti a žít šťastný a naplněný život.

Pátý prst, malíček, přestavuje vaše děti.

Teď už jen tak z principu vyzkoušejte rozpojit malíčky, které představují vaše děti. Stejně tak jako u rodičů a sourozenců se vám to podaří. Děti si jednou zařídí svůj život a odejdou, ale váš partner by tu měl pro vás zůstat navždy.

  • No není to krásné vysvětlení?