Dětství v chudobě

Vyrůstala jsem v hodně chudých poměrech, otec od nás odešel a matka zůstala sama na pět dětí. Bydleli jsme ještě s babičkou v běžném bytě, takže soukromí žádné, a to jsme měli ještě psa, takže tam bylo opravdu těsno. Často jsme neměli ani na jídlo, matka nosila tajně v noci z pole brambory a zeleninu, oblečení jsme po sobě dědili, a když už se něco kupovalo, tak jedině v sekáči. O dražších věcech jako počítač, mobil nebo dovolená jsme si mohli nechat jen zdát. Začala jsem takový život úplně nenávidět a zařekla se, že takhle jednou žít nebudu. A jako nejjednodušší mi přišlo dobře se vdát.

Falešné kamarádství

Začala jsem pro to dělat všechno. Jsem hezká a štíhlá, takže základ byl. Na brigádách jsem vydělávala na oblečení a kosmetiku, abych se mohla vypravit do lepší společnosti a udělat tam dojem. Skamarádila jsem se s jednou hodně bohatou dívkou, která měla vlivného otce. Neměla jsem ji nijak ráda, ale díky ní jsem se dostala do společnosti, po které jsem toužila. Kamarádka nebyla moc pohledná, takže nemohla ohrozit moje plány. Poznala jsem spoustu bohatých mužů, i takových, kteří si na to jen hráli, ale brzo jsem se naučila to rozeznat. Nakonec jsem už nepotřebovala ani kamarádku, svůj účel splnila, dostala jsem se díky ní tam, kam jsem chtěla.

Bohatý právník

A nakonec jsem se seznámila s mužem, který přesně zapadl do mých plánů. Když jsem ho uviděla, hned jsem věděla, že toho chci. Bohatý právník, navíc dobře vypadal. Měl sice přítelkyni, ale použila jsem na něj všechny ženské zbraně, a podařilo se. S přítelkyní se rozešel a začali jsme chodit spolu. Povedlo se mi ho tak okouzlit, že mě požádal o ruku.

Žádná práce, žádné děti

Nastěhovala jsem se do jeho krásného domu a užívám si život, o jakém jsem vždycky snila. Nechodím do zaměstnání, hodně času mi zabere péče o sebe, o domácnost se stará starší hospodyně. Já si užívám pozornosti mého snoubence a reprezentuji ho ve společnosti. Konečně jezdím na luxusní dovolené, mám krásné auto, dostávám drahé dárky. I po svatbě plánuji cestovat a užívat si. Rozhodně nemám v úmyslu být domácí hospodyňkou, nechci děti. Je pro mě hodně důležité, jak vypadám, a těhotenství by mému vzhledu nepřidalo, což by se určitě nelíbilo ani mému partnerovi. A taky po chudém dětství chci, aby mě někdo hýčkal a rozmazloval, nechci běhat kolem domácnosti a dětí.

Splněný sen

Možná to někomu připadá jako život ve zlaté kleci, ale já jsem šťastná. Po všech těch letech nouze konečně žiji tak, jak si myslím, že si zasloužím. Nestojím o to, být ztrhaná máma, co běhá mezi hřištěm a sporákem, s manželem mají hypotéku a jsou rádi, že jedou jednou za rok do Chorvatska. Myslím, že mám na víc, a daří se mi toho dosáhnout.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.