Druhé dítě

Jsme s manželem pět let a máme malou dceru. Naše manželství bylo bezproblémové, nebo mi to aspoň tak připadalo, neměli jsme žádné konflikty, doma byla pohoda, vždycky nám to fungovalo i jako partnerům. Proto když manžel navrhl, že bychom si mohli pořídit druhé dítě, souhlasila jsem, protože jsem si dvě děti taky přála. Brzy se nám zadařilo a já jsem teď v 7. měsíci těhotenství.

Dluhy

Ovšem poté, co jsem otěhotněla, jsem se dozvěděla, že manžel má velké dluhy, které přede mnou tajil, je to několik set tisíc korun. Vůbec jsem tomu nemohla uvěřit, manžel normálně pracuje, já jsem na rodičovské dovolené. Byt máme vlastní a nově zařízený, zdědila jsem ho, takže neplatíme žádnou hypotéku, nemáme ani žádné půjčky. Vůbec by mě proto nenapadlo, že manžel potřebuje nějaké peníze navíc. Když jsem se ho ptala, na co ty peníze byly, tak mi to nechtěl prozradit a vlastně mi to neřekl dodnes.

Milenka

Bohužel jsem se následně dozvěděla, kam asi ty peníze šly. Samozřejmě jsme se kvůli tomu několikrát pohádali a po jedné hádce se manžel sebral a odešel. Předpokládala jsem, že je u svého bratra, který bydlí nedaleko nás, má rodinný dům a manžel si s ním vždycky hodně rozuměl. Ale když jsem švagra kontaktovala, o ničem nevěděl.

Začala jsem tedy pátrat dál, a nakonec jsem zjistila, že můj muž má milenku, u které momentálně bydlí. Je o něco mladší než já, rozvedená, bezdětná. Bydlí ve vedlejším městě a vypadá to, že manžel už se s ní tajně stýká nějakou dobu. Když jsem se probrala z dalšího šoku, okamžitě mě napadlo, že ty dluhy jsou kvůli ní.

Lži

Manžel si od té doby, co odešel, vezme dceru maximálně jednou týdně na odpoledne a úplně mi přestal dávat peníze. Dokonce jednou, když si byl pro dceru, mě požádal, jestli bych mu nepůjčila. Nepůjčila jsem mu nic, protože se teď musím sama starat, abych vyšla. Znovu jsem se ho ptala, jestli jsou ty dluhy kvůli té ženské. Manžel ale dál zapírá, navíc lže, že u ní jen bydlí, že to není jeho milenka a že se k nám zase vrátí. Reálně ale nic nedělá ani neřeší.

Rozvod

Mám už celé situace dost a podala jsem žádost o rozvod. On rozvod odmítá a nechce podepsat rozvodové papíry. Nemám chuť půjčovat mu naše dítě, když na něj vůbec nepřispívá, a přemýšlím, že si najmu právníka, abych zamezila styku dítěte s otcem.Všechny peníze investuje do své milenky, ale to já ani naše dítě (za chvíli už děti) nemůžeme odnášet. Sice nevím, jak to zvládnu sama s dvěma dětmi, ale zpátky už manžela nechci. Když vidím, jak se nedokáže rozhodnout mezi rodinou a milenkou, do které asi hloupě nasypal stovky tisíc a zadlužil se kvůli tomu, tak jím akorát pohrdám. Je to pro mě obrovské zklamání a nedokážu si představit, že bychom zase mohli žít jako dřív.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.