Po letech manželství, které jsem považovala za spokojené, přišel šok. Naprosto nečekaně jsem zjistila, že mě manžel podvádí. On tvrdí, že je to jen fyzická záležitost, pro náš vztah nepodstatná. Ale já to tak nevidím. Navíc se objevila ještě jedna neočekávaná záležitost, kterou musím nějak vyřešit…

Hezký vztah

Jsem 10 let vdaná, s manželem máme dvě děti. Donedávna jsem si myslela, že mám šťastné manželství. Manžel se o rodinu vždycky dokázal postarat, takže nijak nestrádáme, já zase obstarávám domácnost a děti, i když na malý úvazek taky pracuji, baví mě to. Doma byla pohoda, i náš vztah s manželem byl vždycky dobrý, fungovali jsme jako partneři po všech stránkách, včetně sexu. Když nám babičky pohlídaly děti, vyjeli jsme si na víkend jen spolu. Moje kamarádky nám skoro záviděly, jaký máme hezký vztah.

Víkend s kamarádkou

Ale nedávno se všechno změnilo. Kamarádka mě pozvala na prodloužený víkend na chatu na dámskou jízdu. Moc jsem se těšila, manžel nic nenamítal, ale protože měl hodně práce, dali jsme děti na hlídání k babičce. Jenže už druhý den mě tam přepadla nějaká viróza, nebylo mi dobře, a tak jsem se rozhodla další den ráno předčasně odjet. Ani mě nenapadlo volat domů, prostě jsem se rozloučila s kamarádkami, sedla do auta a jela.

Nevěra

Doma mě ale čekal obrovský šok, přistihla jsem manžela doslova v nejlepším s jinou ženou u nás v ložnici. Vůbec jsem nevěřila svým očím, tu ženskou (spíš holku) jsem vůbec neznala, ona na mě jen tak hloupě koukala. Když jsem se vzpamatovala, začala jsem brečet a křičet na ně, ať vypadnou, pak jsem utekla do obýváku. Manžel tu ženskou vyprovodil a celkem klidně za mnou přišel.

Čekala jsem nějakou omluvu, ale přišel další šok. Manžel prohlásil, ať z toho nedělám drama, že o nic nejde a dělá to tak spousta mužů! Prý potřebuje v sexu vzrušení i jinde, ale rodina je pro něj všechno a nikdy by mě ani děti neopustil. Chrání se, takže se nemusím bát. Tím to pro něj bylo vyřízené a od té doby se se mnou na tohle téma odmítá bavit.

Na dně

Mně se ale zhroutil celý svět. Nevím, jak dlouho to trvá, kolik ženských manžel vlastně měl a jestli v tom pořád pokračuje. Oba se chováme jako obvykle, on ani není nijak často pryč, děti nic nezpozorovaly, nikomu jsem to neřekla. Náš manželský život je ale na nule, nemám vůbec o sex zájem. Když si vzpomenu na různé chvíle, které jsem považovala za nejkrásnější v našem vztahu, a přitom mě v té době už třeba podváděl, jsem úplně psychicky na dně.

Těhotenství

Nechci dětem rozbít rodinu, ale vůbec nevím, jak se bude náš vztah dál vyvíjet. A do toho jsem zjistila, že jsem opět těhotná. Nikomu jsem to zatím neřekla, ani manželovi. Za normálních okolností bych byla šťastná, jsem rodinný typ, a manžel by asi taky nic nenamítal. Ale takhle vůbec nevím. Nejsem si jistá, jestli chci do takové situace přivádět další dítě. Někdy si říkám, že by nás třeba další dítě stmelilo, ale pak mám zase strach, abych jednou nezůstala sama se třemi dětmi. Čas tlačí a já pořád nevím, jak se rozhodnout.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.