Nevlastní dcera

S manželem jsme spolu tři roky a máme malé dítě. Můj muž má z předchozího vztahu dceru, která žije se svou matkou a jejím novým manželem, můj muž na ni platí alimenty a dcera se s ním může vídat, kdy chce. A musím říct, že dcera, ačkoliv chodí teprve do čtvrté třídy, už umí se svým otcem pěkně cvičit. Nejeví o něj moc zájem, zato od něj pořád něco chce. A můj muž jí ve všem vyhoví.

Drahé dárky

Dcera toho využívá a o všechny drahé věci, počítačové hry a tak, si říká jemu. A vždycky dosáhne svého. Nedávno přišla s tím, že potřebuje nový mobil. Přitom má mobil necelé dva roky. Říkala jsem, že je to nesmysl, že pokud jí máme něco kupovat, koupíme jí radši to, co opravdu potřebuje, ne mobil. Ale manžel jí neumí nic odmítnout. Samozřejmě jí mobil koupil, a když jsem s tím nesouhlasila, ještě mi řekl, že jsem sobecká. Dcerka mu napovídala, že za ním bude častěji jezdit, ale skutek utek. Přijela si pro mobil, a už se tady neukázala.

Hádky

Máme s manželem docela pohodový vztah, ale kvůli jeho dceři se vždycky pohádáme, protože to mi opravdu vadí. Nemáme peněz nazbyt, a tyhle výdaje jsou v našem rozpočtu docela znát. A ještě když vidím, jak je jeho dcera nevděčná, na svého tátu vlastně docela kašle, využívá ho jen jako kasičku, nemá zájem se s ním ani vídat. Když už přijede, tak manžel by ji vzal někam ven, na výlet a tak, ale ona ho ani nepozdraví, zaleze si k mobilu a nevšímá si ho. Ale peníze a dárky od něj chce.

Exmanželka

Přitom to není vina jeho bývalé, ta je docela fajn a dá se s ní mluvit. Mluvila jsem s ní i kvůli tomu mobilu. Sama mi říkala, že mobil je hloupost, že jí ho taky odmítli koupit. Sama o tom mluvila i s mým mužem, že by dceři neměl takhle ustupovat, protože ona to pak zkouší i na ni a jejího nového manžela a snaží se je různě vydírat.

Obavy

Ale manžel si nedá říct ani ode mě, ani od své bývalé. Stačí, aby dcerka zapískala, a on hned skáče. Mám z toho obavy, protože je mi jasné, že jak bude starší, tak bude svoje požadavky spíš stupňovat. A už takhle jsme rádi, že finančně vycházíme, přála bych si i druhé dítě, ale sama jsem uznala, že to zatím s našimi příjmy a zároveň nájemným a alimenty není reálné. A do toho ještě přichází dcera se svými požadavky. Přitom jakmile o tom začnu s manželem mluvit, je z toho hádka. Bojím se, aby to nakonec nepoškodilo ještě náš vztah…

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.