Opakovaná nevěra

Za měsíc se mi má narodit první dítě. Bohužel tu dobu neprožívám zrovna nejlépe. Zjistila jsem totiž, že mě přítel podvádí. Nestalo se to poprvé, udělal to už jednou, ještě než jsem otěhotněla. Dozvěděla jsem se to a uhodila na něj. Tenkrát to přiznal a taky řekl, že to ukončil, a slíbil, že už se to nebude opakovat. I když mě to hrozně ranilo, zůstala jsem s ním, věřila jsem, že to bylo naposled. Znám i tu slečnu, se kterou se scházel.

Důkaz

Přítel ale slovo nedodržel. Zjistila jsem, že se scházejí dál. Ta slečna mě sleduje přes sociální sítě, i když se mnou vůbec nekomunikuje. Ale měla tolik drzosti, že mi poslala fotku, na které je vyfocený přítel zblízka v našem autě, i když mu není vidět obličej. Poznala jsem to, na té fotce byly dokonce vyfocené i nějaké moje věci, které jsem v autě měla. Když jsem na přítele uhodila, co to má znamenat, všechno zapřel a řekl, že nám jen nějaká závistivá ženská chce pokazit vztah. Tvrdí mi, že na té fotce je někdo z jeho kamarádů a že si z něj kluci dělají legraci. Ale já vím, co jsem viděla. Na té fotce je on a lže mi do očí. Najednou jsem i jeho přesčasy v práci, kterých bylo v poslední době plno, viděla jinak.

Zoufalství

Jsem z toho zoufalá, pořád brečím a cítím se opravdu špatně. Místo abych se připravovala na příchod miminka, jsem totálně vyřízená. Přítel se chová jakoby nic, ještě mi řekl, že přeháním a jsem hysterická. Nejsem vůbec schopná s ním mít sex, a to ne kvůli těhotenství, ale úplně se mi hnusí. On pak má ještě poznámky, jak se mnou nic není. I teď o Vánocích musel údajně do práce, i když jeho kolegové měli volno a byli doma. Je mi jasné, že byl u ní.

Obavy z budoucnosti

Přemýšlela jsem, že bych se odstěhovala, ale nemám kam. Moje rodinné zázemí není nejlepší, nemůžu se vrátit třeba k rodičům, a dům, ve kterém bydlíme, je přítele. Pronájem bytu sama z mateřské nezaplatím. Moje nejlepší kamarádka, na kterou bych se mohla určitě obrátit, se před nějakým časem odstěhovala do zahraničí. Navíc nevím, jestli bych to sama s dítětem všechno zvládla. Mám z budoucnosti hrozný strach, najednou si připadám úplně sama na všechno. Lituji, že jsem se s přítelem hned nerozešla, když to udělal poprvé, a místo toho s ním otěhotněla. Asi to byla chyba, ale to už nejde vrátit.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.