Ten pravý

Mám malou dceru, které ještě není ani rok. S jejím biologickým otcem jsme se rozešli už před jejím narozením, on mi na ni sice něco platí, ale jinak se o ni vůbec nezajímá. Ale ještě před porodem jsem se seznámila s mužem, o kterém jsem si myslela, že bude ten pravý. Zamilovala jsem se a byla jsem šťastná, že budeme úplná rodina. Nový přítel se ke mně choval moc krásně, nevadilo mu, že jsem těhotná, a na dítě jsme se těšili společně, i když nebylo biologicky jeho.

Bydlení u rodičů

Jsem jedináček, bydlela jsem u rodičů a přítel se ke mně nastěhoval. Naši mají domek a udělali mi podkroví, není to velké, ale jsem jim vděčná aspoň za to. Čekala jsem, že se postaráme o vlastní bydlení, a tohle jsem brala jenom jako dočasné. Přítel taky sliboval, jak se o bydlení postará. Bohužel mám čím dál silnější pocit, že to jsou jen řeči. Přitom kdybychom rozumně hospodařili, bylo by i na hypotéku. Ale přítel to radši dá do auta. Chce drahou televizi, nejnovější mobil, nakupoval by nový nábytek do našeho malého bytu u rodičů, přitom já bych se radši postarala o vlastní bydlení. Klidně by si na ty věci vzal půjčku, což se mi vůbec nelíbí. Navíc když má ještě dluhy z minulosti. Už jsme se na téma peněz několikrát pohádali.

Zbytečné utrácení

Přítel je jinak hrozně fajn, chová se ke mně moc hezky a pro moji dceru je jako táta, ona ho miluje. Ale prostě to neumí s penězi. Neumí vůbec hospodařit, není schopný trochu šetřit, abychom si mohli dovolit hypotéku. Místo toho utrácí za zbytečné věci, žije jen přítomností, o budoucnosti pořád sní a plánuje, ale nic z toho. Už jsem z toho unavená.

Další dítě

Navíc jsem s ním těhotná. Pracovali jsme na dítěti úmyslně, ale teď toho skoro lituju. Už mě napadlo, že jsem se možná ukvapila, ale už se nedá nic dělat. Přitom se na miminko těším, ale ty okolnosti nejsou nejlepší. Když vidím, jak je přítel v otázce peněz sám jak dítě, tak si říkám, že i kdyby to bydlení sehnal a zařídil, což se ale nestane, tak od rodičů vlastně ani odejít nechci. Oni jsou moje jistota, táta je hrozně zodpovědný a pracovitý, všechno si naplánuje a udělá. Přítel je hodný, ale tohle mu chybí. Vůbec nevím, jak to řešit dál.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.