Nové přátelství

Máme s přítelem tříletého chlapečka, a protože moje kamarádky jsou většinou ještě bezdětné, a nemůžeme spolu sdílet věci kolem dětí, našla jsem si kamarádku taky s malým synem. Daly jsme se do řeči na dětském hřišti, připadala mi moc fajn, naši kluci si taky spolu začali hned hrát. Začaly jsme se docela často stýkat, většinou s dětmi, a když jsme měly hlídání, tak jsme si spolu vyrazily i na kafe nebo víno.

Nevěra

Jednou mě pozvala k nim do práce na nějakou firemní párty a tam jsem se seznámila s jejím vedoucím, který byl zároveň její kamarád. Docela jsme si padli do oka, popíjeli jsme spolu, tancovali. Kamarádka pak musela domů kvůli malému, ale mně ten její vedoucí navrhl, ať ještě zůstanu, že mě pak odveze domů. Zůstala jsem tam, on se kolem mě celý večer točil, a nakonec to skončilo nádherným sexem u něj doma. Na tom měl ale určitě podíl i alkohol, nevím, jestli bych to za střízliva udělala.

Milenec

S přítelem už je náš vztah takový stereotypní, i když jemu to asi vyhovuje. Já už nějakou dobu mám pocit, že to není ono, ale nechtěla jsem to nijak radikálně řešit. Takže i tenhle večer s kamarádčiným nadřízeným jsem považovala za jednorázový úlet, ale on mi začal psát, že i když ví, že jsem zadaná, ať přijdu aspoň na kafe… Nakonec jsou z nás milenci, už se stýkáme pár měsíců.

Bohužel se to dozvěděla i moje kamarádka, on se před ní prořekl. A kamarádka se od té doby hrozně změnila. Pořád mi vyčítá, že jsem jí to neřekla, a skoro mám pocit, že na mě žárlí. Přitom mezi ní a jím nikdy nic nebylo.

Půjčka

Teď ale přišla s tím, že si chce vzít docela velkou půjčku. Ale vzhledem k tomu, že už má dvě další půjčky, tak ji nedostala. Začala na mě tlačit, ať si tu půjčku vezmu na sebe, že mi to bude splácet. Ale je to hodně peněz a upřímně si nejsem jistá, jestli by mi to někdy vrátila. Nabídla jsem jí menší částku, kterou bych jí mohla půjčit ze svého, ale to odmítla, a naopak mě začala vydírat, že když si tu půjčku nevezmu, řekne mému příteli o mém milenci.

Vydírání

Svěřila jsem se mému milenci, a on mi řekl, ať si žádnou půjčku neberu, a kdybych se s přítelem rozešla, že můžu jít klidně k němu. Ale já nevím, půjčku si žádnou brát nechci, ale ani jsem neplánovala odejít od přítele a synovi bourat rodinu. Přemýšlím, jestli bych si nakonec tu půjčku nevzala a v nejhorším to nějak sama nesplatila, kdyby mi to kamarádka nedala. Ale pak může přijít zase s něčím jiným a vydírat mě pořád dokola… Jsem z toho zoufalá a nevím, jak to vyřešit.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.