S manželem jsme už víc než deset let, máme dvě děti. Naše manželství bylo vždycky spokojené, i když je manžel takový ten veselý, ve společnosti oblíbený typ, a to i mezi ženami. Ale nikdy mi nedal příležitost žárlit, je prostě společenský, ale má svoje hranice.

Nová sousedka

Ovšem teď mám pocit, že je situace trochu jiná. Nedávno se k nám do domu přistěhovala nová nájemnice, rozvedená s dvěma dětmi. Bydlí na našem patře, takže se dost často vídáme. I když už jí není dvacet, je dost pohledná, takový ten typ, který se mužům líbí. A můj manžel se začal chovat jako puberťák. Když se potkáme, tak na ni kouká jako na svatý obrázek, nebo zase naopak flirtuje, až mi to připadá trapné. Sousedka se na něj vždycky usmívá a tak koketně s ním mluví a on je z toho celý pryč.

Přistižen

Když jsem mu to jakoby v žertu řekla, že se chová jako studentík, tak úplně vyletěl, že si bůhvíco vymýšlím a domýšlím a že on se prostě takhle normálně chová. Je pravda, že on je i normálně zábavný a výřečný, ale znám ho dobře, takže vím, že tohle je něco trochu jiného. Dokonce jsem ho už několikrát přistihla, že když jsme doma a venku na chodbě jsou slyšet kroky, tak běží ke dveřím a dívá se kukátkem ven, jestli jde ta sousedka. Když si všiml, že ho vidím, řekl, že vyhlíží děti, ale to byla chabá výmluva. Tak jsem něco v tom smyslu prohodila, ať si vymyslí něco chytřejšího, že vím, koho vyhlíží, a to byl hned oheň na střeše.

Nový přítel

Nechci se kvůli sousedce hádat, ale zároveň mě jeho chování štve. Zkoušela jsem v jeho přítomnosti zase naopak já trošku flirtovat s jinými muži, aby se manžel vzpamatoval a zaměřil svou pozornost zase na mě. Ale nijak to nepomohlo. Sousedka má teď zřejmě nového přítele, protože se tam začal objevovat nějaký muž. Manžel už ho taky viděl, ale na jeho chování to nic nezměnilo. A sousedka sice manžela nijak nevyhledává, ale když on kolem ní začne na chodbě kroužit, tak jí to rozhodně nevadí.

Obavy

Mám strach, aby to nepřerostlo v něco víc. Sice mě trošku uklidnilo, že se tam začal objevovat ten nový partner, ale nebydlí s nimi, takže manžel pořád číhá. Nechci mu dělat scény, ale jsem z toho nervózní. Už jsem si říkala, že si promluvím s tou sousedkou, ale co bych jí řekla? Můj manžel po vás kouká, odstěhujte se? To by se mi logicky vysmála. V duchu doufám, že by se k ní mohl nastěhovat ten partner, snad by to manžela odradilo, jinak nevím.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.