Sportovec

S manželem jsme spolu osm let a máme čtyřletou dceru. Začátky našeho vztahu byly, jak už to tak bývá, moc krásné. Věděla jsem, že manžel občas sází na sportovní výsledky, ale nenapadlo mě, že by s tím mohl být do budoucna nějaký problém. Manžel býval aktivním sportovcem, hrál tenis, lyžoval, občas si s kamarády zašel na volejbal, takže sázení na sportovní výsledky jsem vnímala jako součást jeho koníčku.

Nepříjemné překvapení

Přibližně před rokem jsem zjistila, že zmizely všechny naše naspořené peníze. Jednalo se o finanční rezervu, kterou jsme společně vytvářeli už od svatby. Jednalo se o necelých čtyři sta tisíc korun. Byla jsem vzteky bez sebe, že mi manžel nic neřekl a okamžitě mě napadlo, odkud vítr fouká. To ale ještě neměl být konec všem nepříjemným překvapením. Přiznal, že má dluhy. Bez úroků dlužil něco přes milion. Lhal mi ve spoustě věcí, bylo mu jedno, z čeho zaplatíme nájem, co bude jíst naše dítě a jak se z toho všeho vyhrabeme.

Psychické trápení

Skončila jsem na psychiatrii s těžkou formou deprese. Musela jsem začít brát léky, abych vůbec mohla fungovat. Jediné, co jsem chtěla, byl rozvod. Nechtěla jsem toho člověka, který zradil moji důvěru, a bylo mu jedno, co bude se mnou a s dcerou, ani vidět. Jenže on mě začal psychicky týrat. Vyhrožoval mi, že mi vezme malou a že už jí nikdy nedostanu zpátky, protože jsem magor, který chodí na psychiatrii a bere prášky na hlavu. Nakonec jsem již podanou žádost o rozvod stáhla a šla s manželem do společné insolvence. Říkala jsem si, že to pár let vydržím, všechno se vrátí do normálu a třeba si k sobě zase najdeme cestu.

Vzorný manžel

Manžel přestal úplně sázet a začal se starat o dceru. Dokonce si našel druhou práci. Je z něj teď vzorný otec a partner, ale já k němu mám hrozný odpor. Vyloženě nesnáším, když se mě dotkne a už to přestávám zvládat. Radši bych byla sama, ale vím, že by se na všechno vykašlal, skutečně by soudně bojoval o dceru a navíc bez něj bych se z dluhů nikdy nevyhrabala. Snažila jsem se změnit svůj vztah k němu, ale přijde mi to horší a horší. Nakonec obviňuji sebe z toho, že on se změnil a já si toho nejsem schopna vážit a pořád si připomínám jen to špatný, co bylo.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.