Pohodový vztah

Můj manžel pro mě byl láska na první pohled. Krásný chlap, šikovný a příjemný. Naše city byly vzájemné a já byla v sedmém nebi. Vzali jsme se a narodili se nám dva synové. Deset let jsme měli pohodový vztah, bez hádek a dusna.

Manželovo přiznání

Až jednou mi manžel zčistajasna přiznal, že si našel milenku a už to přede mnou nemůže skrývat. Nevěřila jsem vlastním uším, vůbec by mě to nenapadlo, měla jsem pocit, že mu doma nic nechybí. Snažili jsme se o tom spolu mluvit a nakonec jsme se dohodli, že to ukončí a dáme našemu vztahu ještě jednu šanci. Ale nešlo to tak rychle, jak jsem předpokládala. Ta milenka byla jeho kolegyně, takže se dál vídali v práci. Když jsem se to dozvěděla, dala jsem mu ultimátum, že buď změní práci a vztah ukončí jednou provždy, nebo se odstěhuju (u rodičů mám zázemí, takže by to nebyl problém) a podám žádost o rozvod.

Usmíření

Manžel mi nakonec řekl, že já a děti jsme pro něj vším a že si to kvůli chvilkovému pobláznění nenechá vzít. Změnil zaměstnání, číslo mobilu, skutečně to vypadalo, že to myslí vážně.

Na usmířenou mi koupil nové auto, ale hlavně se mnou a s dětmi začal trávit víc času, byl pozorný, opravdu se snažil. Odpustila jsem mu a byla jsem šťastná, že jsme krizi dokázali zvládnout. Takhle to trvalo skoro dva roky.

Dopis od milenky

Pak ale přišel šok – dostala jsem dopis od té jeho milenky, že má s mým manželem dítě, které se narodilo před rokem a půl. Úplně mě to porazilo a okamžitě jsem s tím šla za manželem. Manžel mi přiznal, že o dítěti věděl a platil na něj alimenty, ale nijak se s nimi nestýkal. Věřila jsem, že zvládneme i tohle, pořád jsem náš vztah nevzdávala. Ale to jsem se zmýlila. Manžel se nakonec sbalil a odešel od nás za ní a jejich dítětem. Byla jsem opravdu na dně, strašně dlouho jsem se nemohla smířit s tím, že to nakonec špatně dopadlo. Po tom, co jsme prožili, jsem věřila, že už nás nic nerozdělí.

Nový život

Podala jsem žádost o rozvod, rozvedli nás bez problémů. Bývalý manžel se znovu oženil a mají další dítě. I já jsem si po pár letech našla přítele, s kterým je mi dobře, vychází dobře i s mými kluky, ti ho mají rádi, ale vdávat se nebo pořídit si další dítě už nechci. Sice jsem se už vyrovnala s tím strašným zklamáním, ale úplnou důvěru ve vztah už asi nikdy mít nebudu.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.